Dit factuur is een voorbeeld - u kunt uw voorkeurstarief met de dealer bespreken en een individueel leaseaanbod afsluiten.
Aston Martin LagondaTaraf - EU-Registration
€ 799.875,-1, 5
incl. BTW
€ 672.269,- excl. BTW
Bergwerff Automotive B.V.
Kilometerstand
1.887 km
Transmissie
Automatisch
Bouwjaar
02/2015
Brandstof
Benzine
Vermogen
403 kW (548 PK)
Verkoper
Autobedrijf
Basisgegevens
- Carrosserietype
- Berline
- Categorie
- Tweedehands
- Aandrijving
- Achter
- Aantal stoelen
- 4
- Deuren
- 4
- Landversie
- Koeweit
- Advertentienr.
- 013013
- Garantie
- 12 maand
Voertuiggeschiedenis
- Kilometerstand
- 1.887 km
- Bouwjaar
- 02/2015
- Keuring
- Nieuw
- Onderhoudhistoriek
- Ja
Technische Gegevens
- Vermogen
- 403 kW (548 PK)
- Transmissie
- Automatisch
- Cilinderinhoud
- 5.935 cm³
- Versnellingen
- 6
- Cilinders
- 12
- Gewicht
- 1.950 kg
Energieverbruik
- Emissieklasse
- Euro 6
- Brandstof
- Benzine
- CO2-emissie
- 300 g/km (comb.)
Uitrusting
- Comfort en gemak
- Airconditioning
- Automatische klimaatregeling
- Cruise Control
- Elektrische zetelverstelling
- Lederen bekleding
- Navigatiesysteem
- Parkeerhulp
- Parkeerhulp achter
- Parkeerhulp voor
- Verwarming zetels achter
- Zetelverwarming
- Entertainment en Media
- Bluetooth
- Boordcomputer
- Radio
- Veiligheid
- ABS
- Achter airbag
- Airbag bestuurder
- Airbag passagier
- Alarm
- Bandenspanningscontrolesysteem
- Bi-Xenon koplampen
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Centrale vergrendeling
- Electronic Stability Program
- Hoofd airbag
- Startonderbreker
- Xenon Lichten
- Zij-airbags
- Extra
- Binnenspiegel automatisch dimmend
- Lichtmetalen velgen
Kleur en Bekleding
- Koetswerkkleur
- Rood
- Oorspronkelijke kleur
- Diavolo Red Metallic (rood met
- Soort lak
- Metallic
- Kleur interieur
- Wit
- Interieur
- Volledig leder
Beschrijving
NL: Als er toch één gegeven is dat als een rode draad door de geschiedenis van Aston Martin loopt dan is het toch wel dat voorgenomen vergezichten dikwijls niet werden bereikt. Gelukkig kunnen we veel van de Britten zeggen, maar niet dat ze niet traditioneel zijn. In goede Aston Martin traditie werd daarom de re-launch van de illustere merknaam: “Lagonda” niet het commerciële succes waarop in Gaydon werd gehoopt. Op zich was de doelstelling in eerste instantie even duidelijk als ambitieus: 200 stuks moesten er worden gebouwd van de 1 miljoen dollar per stuk kostende Taraf. Hoewel de hele wereld het unaniem over eens was dat de Lagonda Taraf een ongeëvenaard fraaie limousine is met een bijpassende exclusiviteit die hoort bij een prijskaartje van 1 Miljoen dollar, was de wereld in 2014 een andere plek. Gelimiteerde oplages verkochten niet automatisch uit op de avond dat ze werden gepresenteerd, of zelfs ver daarvoor. Mede daardoor bleef de productie teller op slechts 60 exemplaren steken en is dit exemplaar de enige auto met een Europees kenteken. In deze tekst gaan we u alles vertellen over de Lagonda Taraf, van de bijzondere eerste eigenaar tot de technische specificaties en van de conditie van de auto tot aan de hier getoonde uitvoering. Gaat u er maar eens goed voor zitten want het verhaal van de Lagonda Taraf laat zich niet in een paar regels samenvatten.
De Lagonda Taraf begon als “Project Comet” in februari 2014 in de Fabriek in Gaydon in Warwickshire. Om de ontwikkeling te bespoedigen werd er voor gekozen om de architectuur van de Aston Martin Rapide S als basis te gebruiken. De body moest helemaal uit carbon fibre worden vervaardigd. Op dat moment had Aston Martin al ervaring met ontwikkelen van een uiterst gelimiteerde serie in de vorm van de One-77. Niet geheel toevallig waren de lessen die daarbij werden geleerd zeer belangrijk. De One-77 werd namelijk gebouwd om een carbon monocoque chassis. De opgedane ervaring werd ingezet om de body en de achterzijde van de Taraf te ontwikkelen en produceren. Marek Reichman tekende voor het ontwerp en creerde een prachtig en tijdloos model met duidelijke verwijzingen naar de Aston Martin Lagonda uit de jaren ’70. Taraf staat voor “Ultimate Luxury” in het Arabisch. De productie werd ondergebracht bij de Q-Division van Aston Martin. Normaliter is het testprogramma niet iets dat separaat dient te worden vermeld maar het testprogramma van de Taraf was toch echt van een andere orde van grote dan de reguliere tests die een nieuw model moet ondergaan. Er werd letterlijk niets aan het toeval overgelaten. Aston Martin moest er natuurlijk zeker van zijn dat de auto voldeed aan de eisen van haar meest veeleisende klanten. Er werd een testprogramma van ruim 14.000 kilometer afgewerkt in Oman waarbij werd vastgesteld dat er geen piepjes en kraakjes in het interieur hoorbaar zijn en de airconditioning steenkoud bleef.
Toen de Lagonda Taraf debuteerde op de Dubai Motorshow in november 2014 was het de duurste 4-deurs limousine ter wereld. Toenmalig CEO Andy Palmer was voornemens maximaal 200 stuks van de auto te verkopen. Eerst 120 stuks in het Midden-Oosten en later 80 stuks voor de rest van de wereld. Dat het uiteindelijk bij slechts 60 exemplaren bleef zal grotendeels met timing te maken hebben maar ook absoluut met het exorbitante prijskaartje. De productie begon in 2015 en liep door 2016 en hoewel hier en daar te lezen valt dat er 120 auto’s zijn gebouwd, zijn het er volgens Aston Martin zelf niet meer dan 60 stuks. We kunnen dus niet anders concluderen dat de verkoopresultaten eens te meer achterbleven bij de geprognosticeerde getallen. Het maakt de geschiedenis van dit exemplaar des te interessanter.
Zoals mag worden verwacht is dit exemplaar nieuw geleverd in het Midden-Oosten. Meer precies: in Kuwait aan Sheikh Nasser Sabah Al-Ahmed Al-Sabah. De auto maakte daar onderdeel uit van een omvangrijke collectie van, naar schatting, zo’n 17.000 voertuigen. De auto stond in een geklimatiseerde opslag maar werd niet gebruikt. De Sheikh overleed in 2020 waarna de erven besloten de collectie gefaseerd te gaan verkopen. Naar verwachting zal dat proces nog enkele jaren in beslag nemen.
Dit exemplaar kwam in februari 2023 op de markt. Zonder registratie en een paar zaken die aandacht behoefden. De auto had een bijna maagdelijke kilometerstand van slechts 101 kilometer. Aan ons de schone taak om het lange, kostbare en vooral ook onzekere proces te doorlopen om de auto van een kenteken te voorzien. Maar niet alleen de registratie voeg om aandacht we hebben ook kosten noch moeite gespaard om de auto helemaal terug te brengen in topconditie. Voordat onze Taraf eindelijk de weg op mocht waren we bijna een jaar onderweg. In de tussentijd werd de Taraf voorzien van een uitgebreide sercvice bij Aston Martin importeur Kroymans, werd de Navi van een update voorzien en kreeg het infotainment systeem de beschikking over de Engelse taal, hebben we de getinte ramen voorzien van ongetint glas, werden er enkele microswitches vervangen, werd er een nieuwe chrystal key ingeleerd, werd er een paraplu teruggelegd in de kofferbak, kreeg de auto een volledige detailbeurt en coating, werd het leder in het interieur gevoed en schoongemaakt, kreeg de auto omwille van de leeftijd van de banden vier nieuwe Michelin Pilot Sport 4 banden en tot slot werd de melding voor het overschrijden van de maximum snelheid van 120 kilometer per uur uitgeschakeld. Sindsdien hebben we een probleemloze 1.000 kilometer met de auto gereden.
Het rijden met de Taraf is dan ook een absolute sensationele beleving. De combinatie van de enorme lengte in combinatie met het prachtige chassis en die fantastische motor laat zich met niets vergelijken. De 5,9 liter motor is gekoppeld aan een ZF8 automatische transmissie en brengt 547 pk over op de achterwielen. Hoewel de auto erg lang is en bijna 2.000 kilo weegt is het een auto die zich lichtvoetig door het verkeer laat bewegen en zich eenvoudig laat plaatsen. Het is een échte limousine dus u zit achterin net zo goed als voorin.
De staat van de auto laat zich niet anders omschrijven dan in nieuwstaat. De carbon body verkeert in nieuwstaat en is gespoten in het prachtige Diavolo Red. De lak verkeert eveneens in nieuwstaat evenals de sierlijsten en het aanwezige chroom. Het interieur is volledig bekleed met leder in de kleur Ice Mocha. De wielen zijn de directionele 10 spaaks Graphite DT wielen in 20 inch. Het interieur is eveneens voorzien van het 10.000 watt tellende B&O audio systeeem.
Het verkrijgen van een registratie bij dit soort auto’s grenst bijna aan het onmogelijke. Het is niet alleen een zeer tijdrovend en kostbaar proces, maar zeker ook een avontuur met een vooraf niet vaststaande uitkomst. Gelukkig voor u is bij dit exemplaar dat proces al doorlopen en kunt u bij wijze van spreken instappen en wegrijden. De getoonde prijs is inclusief BPM, een set extra ramen met tint. Ondernemers kunnen de BTW terugvragen. Kortom een unieke mogelijkheid om een waar stuk Brits erfgoed aan uw collectie toe te voegen. Een auto die in absolute nieuwstaat verkeert met een forse korting op de nieuwprijs.
ENG: If there is one element that consistently runs through Aston Martin’s history, it’s that ambitious goals often were not achieved. Fortunately, we can say many things about the Brits, but not that they lack tradition. In true Aston Martin fashion, the re-launch of the illustrious brand name "Lagonda" did not become the commercial success hoped for in Gaydon. The initial goal was both clear and ambitious: to produce 200 units of the $1 million Taraf. While the world unanimously agreed that the Lagonda Taraf is an unparalleled, beautiful limousine with exclusivity matching a $1 million price tag, the world in 2014 was a different place. Limited edition models no longer sold out automatically on the evening of their launch, or even well beforehand. As a result, production halted at just 60 units, and this particular example is the only one with a European registration. In this text, we will tell you everything about the Lagonda Taraf—from its distinguished first owner to its technical specifications, and from the car’s condition to the unique configuration shown here. So sit back, because the story of the Lagonda Taraf cannot be summarized in just a few lines.
The Lagonda Taraf began as "Project Comet" in February 2014 at the factory in Gaydon, Warwickshire. To speed up development, the architecture of the Aston Martin Rapide S was chosen as the foundation. The body was to be made entirely of carbon fiber. At that time, Aston Martin already had experience developing an extremely limited series in the form of the One-77. Not coincidentally, the lessons learned from the One-77 were crucial. The One-77 was built on a carbon monocoque chassis, and the expertise gained was applied in the development and production of the Taraf’s body and rear section. Marek Reichman was responsible for the design, creating a stunning, timeless model with clear references to the Aston Martin Lagonda of the 1970s. "Taraf" means "Ultimate Luxury" in Arabic. The car’s production was handled by Aston Martin’s Q-Division. Normally, a car’s test program isn’t something worth mentioning, but the Taraf’s test program was on a different scale than the usual tests a new model undergoes. Nothing was left to chance. Aston Martin had to be absolutely sure that the car met the demands of its most discerning customers. A test program of over 14,000 kilometers was carried out in Oman, confirming that there were no squeaks or rattles in the interior and that the air conditioning remained ice cold.
When the Lagonda Taraf debuted at the Dubai Motor Show in November 2014, it was the most expensive four-door limousine in the world. Then-CEO Andy Palmer aimed to sell a maximum of 200 units. First, 120 were targeted for the Middle East, followed by 80 for...
De Lagonda Taraf begon als “Project Comet” in februari 2014 in de Fabriek in Gaydon in Warwickshire. Om de ontwikkeling te bespoedigen werd er voor gekozen om de architectuur van de Aston Martin Rapide S als basis te gebruiken. De body moest helemaal uit carbon fibre worden vervaardigd. Op dat moment had Aston Martin al ervaring met ontwikkelen van een uiterst gelimiteerde serie in de vorm van de One-77. Niet geheel toevallig waren de lessen die daarbij werden geleerd zeer belangrijk. De One-77 werd namelijk gebouwd om een carbon monocoque chassis. De opgedane ervaring werd ingezet om de body en de achterzijde van de Taraf te ontwikkelen en produceren. Marek Reichman tekende voor het ontwerp en creerde een prachtig en tijdloos model met duidelijke verwijzingen naar de Aston Martin Lagonda uit de jaren ’70. Taraf staat voor “Ultimate Luxury” in het Arabisch. De productie werd ondergebracht bij de Q-Division van Aston Martin. Normaliter is het testprogramma niet iets dat separaat dient te worden vermeld maar het testprogramma van de Taraf was toch echt van een andere orde van grote dan de reguliere tests die een nieuw model moet ondergaan. Er werd letterlijk niets aan het toeval overgelaten. Aston Martin moest er natuurlijk zeker van zijn dat de auto voldeed aan de eisen van haar meest veeleisende klanten. Er werd een testprogramma van ruim 14.000 kilometer afgewerkt in Oman waarbij werd vastgesteld dat er geen piepjes en kraakjes in het interieur hoorbaar zijn en de airconditioning steenkoud bleef.
Toen de Lagonda Taraf debuteerde op de Dubai Motorshow in november 2014 was het de duurste 4-deurs limousine ter wereld. Toenmalig CEO Andy Palmer was voornemens maximaal 200 stuks van de auto te verkopen. Eerst 120 stuks in het Midden-Oosten en later 80 stuks voor de rest van de wereld. Dat het uiteindelijk bij slechts 60 exemplaren bleef zal grotendeels met timing te maken hebben maar ook absoluut met het exorbitante prijskaartje. De productie begon in 2015 en liep door 2016 en hoewel hier en daar te lezen valt dat er 120 auto’s zijn gebouwd, zijn het er volgens Aston Martin zelf niet meer dan 60 stuks. We kunnen dus niet anders concluderen dat de verkoopresultaten eens te meer achterbleven bij de geprognosticeerde getallen. Het maakt de geschiedenis van dit exemplaar des te interessanter.
Zoals mag worden verwacht is dit exemplaar nieuw geleverd in het Midden-Oosten. Meer precies: in Kuwait aan Sheikh Nasser Sabah Al-Ahmed Al-Sabah. De auto maakte daar onderdeel uit van een omvangrijke collectie van, naar schatting, zo’n 17.000 voertuigen. De auto stond in een geklimatiseerde opslag maar werd niet gebruikt. De Sheikh overleed in 2020 waarna de erven besloten de collectie gefaseerd te gaan verkopen. Naar verwachting zal dat proces nog enkele jaren in beslag nemen.
Dit exemplaar kwam in februari 2023 op de markt. Zonder registratie en een paar zaken die aandacht behoefden. De auto had een bijna maagdelijke kilometerstand van slechts 101 kilometer. Aan ons de schone taak om het lange, kostbare en vooral ook onzekere proces te doorlopen om de auto van een kenteken te voorzien. Maar niet alleen de registratie voeg om aandacht we hebben ook kosten noch moeite gespaard om de auto helemaal terug te brengen in topconditie. Voordat onze Taraf eindelijk de weg op mocht waren we bijna een jaar onderweg. In de tussentijd werd de Taraf voorzien van een uitgebreide sercvice bij Aston Martin importeur Kroymans, werd de Navi van een update voorzien en kreeg het infotainment systeem de beschikking over de Engelse taal, hebben we de getinte ramen voorzien van ongetint glas, werden er enkele microswitches vervangen, werd er een nieuwe chrystal key ingeleerd, werd er een paraplu teruggelegd in de kofferbak, kreeg de auto een volledige detailbeurt en coating, werd het leder in het interieur gevoed en schoongemaakt, kreeg de auto omwille van de leeftijd van de banden vier nieuwe Michelin Pilot Sport 4 banden en tot slot werd de melding voor het overschrijden van de maximum snelheid van 120 kilometer per uur uitgeschakeld. Sindsdien hebben we een probleemloze 1.000 kilometer met de auto gereden.
Het rijden met de Taraf is dan ook een absolute sensationele beleving. De combinatie van de enorme lengte in combinatie met het prachtige chassis en die fantastische motor laat zich met niets vergelijken. De 5,9 liter motor is gekoppeld aan een ZF8 automatische transmissie en brengt 547 pk over op de achterwielen. Hoewel de auto erg lang is en bijna 2.000 kilo weegt is het een auto die zich lichtvoetig door het verkeer laat bewegen en zich eenvoudig laat plaatsen. Het is een échte limousine dus u zit achterin net zo goed als voorin.
De staat van de auto laat zich niet anders omschrijven dan in nieuwstaat. De carbon body verkeert in nieuwstaat en is gespoten in het prachtige Diavolo Red. De lak verkeert eveneens in nieuwstaat evenals de sierlijsten en het aanwezige chroom. Het interieur is volledig bekleed met leder in de kleur Ice Mocha. De wielen zijn de directionele 10 spaaks Graphite DT wielen in 20 inch. Het interieur is eveneens voorzien van het 10.000 watt tellende B&O audio systeeem.
Het verkrijgen van een registratie bij dit soort auto’s grenst bijna aan het onmogelijke. Het is niet alleen een zeer tijdrovend en kostbaar proces, maar zeker ook een avontuur met een vooraf niet vaststaande uitkomst. Gelukkig voor u is bij dit exemplaar dat proces al doorlopen en kunt u bij wijze van spreken instappen en wegrijden. De getoonde prijs is inclusief BPM, een set extra ramen met tint. Ondernemers kunnen de BTW terugvragen. Kortom een unieke mogelijkheid om een waar stuk Brits erfgoed aan uw collectie toe te voegen. Een auto die in absolute nieuwstaat verkeert met een forse korting op de nieuwprijs.
ENG: If there is one element that consistently runs through Aston Martin’s history, it’s that ambitious goals often were not achieved. Fortunately, we can say many things about the Brits, but not that they lack tradition. In true Aston Martin fashion, the re-launch of the illustrious brand name "Lagonda" did not become the commercial success hoped for in Gaydon. The initial goal was both clear and ambitious: to produce 200 units of the $1 million Taraf. While the world unanimously agreed that the Lagonda Taraf is an unparalleled, beautiful limousine with exclusivity matching a $1 million price tag, the world in 2014 was a different place. Limited edition models no longer sold out automatically on the evening of their launch, or even well beforehand. As a result, production halted at just 60 units, and this particular example is the only one with a European registration. In this text, we will tell you everything about the Lagonda Taraf—from its distinguished first owner to its technical specifications, and from the car’s condition to the unique configuration shown here. So sit back, because the story of the Lagonda Taraf cannot be summarized in just a few lines.
The Lagonda Taraf began as "Project Comet" in February 2014 at the factory in Gaydon, Warwickshire. To speed up development, the architecture of the Aston Martin Rapide S was chosen as the foundation. The body was to be made entirely of carbon fiber. At that time, Aston Martin already had experience developing an extremely limited series in the form of the One-77. Not coincidentally, the lessons learned from the One-77 were crucial. The One-77 was built on a carbon monocoque chassis, and the expertise gained was applied in the development and production of the Taraf’s body and rear section. Marek Reichman was responsible for the design, creating a stunning, timeless model with clear references to the Aston Martin Lagonda of the 1970s. "Taraf" means "Ultimate Luxury" in Arabic. The car’s production was handled by Aston Martin’s Q-Division. Normally, a car’s test program isn’t something worth mentioning, but the Taraf’s test program was on a different scale than the usual tests a new model undergoes. Nothing was left to chance. Aston Martin had to be absolutely sure that the car met the demands of its most discerning customers. A test program of over 14,000 kilometers was carried out in Oman, confirming that there were no squeaks or rattles in the interior and that the air conditioning remained ice cold.
When the Lagonda Taraf debuted at the Dubai Motor Show in November 2014, it was the most expensive four-door limousine in the world. Then-CEO Andy Palmer aimed to sell a maximum of 200 units. First, 120 were targeted for the Middle East, followed by 80 for...
Leasing
Exclusieve leasing aanbieding van Bergwerff Automotive B.V.
Eenmalige kosten
- Aanbetaling
- € 0,-
- shared.listItem.leasing.transferCost
- € 1.490,-
- shared.listItem.leasing.registrationCost
- € 150,-
- detailpage.leasing.total
- € 1.640,-
Algemene gegevens
- Totaal leasebedrag
- € 27.848,40
- Contract type
- Kilometerleasing
- Kilometerstand p.a.
- 7.500 km
- Leasing Factor
- 1,02
Maandelijkse kosten
- Duratie
- 60 Monate
- Maandelijkse afbetaling
- € 464,14
Aanvullende informatie
- Meer km kosten
- € 0,0929
- Verminderde km vergoeding
- € 0,0557
TIP
detailpage.leasing.loanBrokerage Volvo Car Financial Services, Ein Service der Santander Consumer Leasing GmbH, Santander Platz 1, 41061 Mönchengladbach
Die Angaben entsprechen zugleich dem 2/3 Beispiel nach § 6a Abs. 3 PAngV.
Verkoper
AutobedrijfBergwerff Automotive B.V.
ContactpersoonThijs van den Heuvel
- BTW verrekenbaar
- Prijs voor handelaren
- Lijst gebaseerd op informatie aangegeven door de producent.
- Finale publieke prijs alle kosten en taksen inbegrepen.
- Specificatie van de fabrikant voor nieuwe voertuigen. Afhankelijk van de kilometerstand, het rijgedrag, de leeftijd van de batterij en het laadgedrag, kan de radius van occasies aanzienlijk variëren.