Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
cadillac-srx-l-01.jpg

Cadillac SRX

1 / 4
cadillac-srx-l-01.jpg
cadillac-srx-l-02.jpg
cadillac-srx-l-03.jpg
cadillac-srx-interior

Cadillac SRX Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Cadillac SRX, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.4 - 8.4s
Maximumsnelheid:201 - 225 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):252 - 349 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):10.8 - 14.7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4834 x 1845 x 1667 mm
Portieren:5
Kofferruimte:843 - 1730 liter
Aanhangergewicht:505 - 789 kg

De Cadillac SRX wordt in 2004 op de markt gepresenteerd

In de luxe autoklasse was er bij de Amerikaanse producenten lange tijd geen sprake van innovaties die verder gingen dan een vergrote cilinderinhoud, een verlengde carrosserie en een verbeterd rijcomfort. Ook de versplintering van veel verschillende merken binnen een concern droeg eraan bij dat een producent zoals General Motors (GM) er bijvoorbeeld liever aan vasthield zijn premiummerk Cadillac als producent van grote sedans uit de hogere klasse te positioneren, in plaats van het modelpalet onder te verdelen en verschillende voertuigklasses onder het luxe logo aan te bieden. Lees meer

Interesse in een Cadillac SRX

Cadillac SRX tweedehands auto
Cadillac SRX dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Pas toen in de jaren '90 met Sport Utility Vehicles (SUV's) grote en luxe uitgeruste vierwielaangedreven voertuigen modern werden, koos GM ervoor om ook het merk Cadillac tot de groeiende markt van de SUV's toe te laten treden. Met de Cadillac Escalade breidde General Motors vanaf 1999 de collectie van zijn gerenommeerde merk uit in de SUV-klasse en tegelijkertijd begon men met het ontwerpen van iets compactere sedans, zoals de in 2002 gepresenteerde Cadillac CTS. Twee jaar later werd er bovendien een voor Amerikaanse begrippen kleiner SUV-model ontwikkeld en in serieproductie genomen, welke in 2004 als Cadillac SRX op de markt gebracht werd.

De Cadillac SRX wordt aangeboden als vijf- en als zevenzitter

Met een gewicht van circa twee ton en een lengte van bijna vijf meter is de Cadillac SRX naar Europese maatstaven een typische vertegenwoordiger van de SUV-klasse. Dit terwijl de fabrikant het model in de VS als een soort cross-over verkoopt om hem zo beter af te kunnen grenzen van de grotere Cadillac Escalade. De Cadillac SRX is standaard uitgerust met vijf zitplaatsen of met een derde zitrij, die achterin de auto aan nog eens twee extra passagiers plaats biedt. Bij gebruik als zevenzitter blijft er in de Cadillac SRX nog een laadvolume van circa 240 liter over. Wanneer de achterste zitplaatsen echter worden neergeklapt bedraagt het laadvolume bijna 2000 liter.

De Cadillac SRX is vanaf 2009 als diesel verkrijgbaar

In de tussen 2004 en 2009 aangeboden eerste generatie van de SUV produceerde de fabrikant de Cadillac SRX met een V6-motor met een vermogen van 190 kW (258 pk), evenals met een V8-motor met een vermogen van 239 kW (325 pk). Het verbruik lag hierbij gemiddeld op 13 of respectievelijk 16,7 liter, wat gepaard gaat met CO2-waarden van 310 en 396 g/km. In de tweede generatie die in 2009 gepresenteerd werd, werd de Cadillac SRX alleen als vijfzitter in de collectie opgenomen met V6-motoren in twee verschillende prestatieniveaus en in een 3,0 liter dieselvariant met een vermogen van 193 kW (262 pk).