Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hyundai-kona-front

Hyundai Kona

1 / 3
hyundai-kona-front
hyundai-kona-side
hyundai-kona-back

Sterke punten

  • Futuristisch uiterlijk
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Vijf jaar garantie

Zwakke punten

  • Futuristisch uiterlijk is niet ieders smaak
  • Weinig significante verbeteringen t.o.v. voorganger
  • Veel alternatieven op de markt

Hyundai KONA Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Hyundai KONA, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:6.2 - 12s
Maximumsnelheid:155 - 240 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):90 - 158 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.9 - 7 kWh/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4165 x 1800 x 1550 mm
Portieren:5
Kofferruimte:332 - 1300 liter
Aanhangergewicht:90 - 601 kg

Hyundai Kona: moderne, futuristisch ogende compacte SUV

De tweede generatie van de Hyundai Kona is sinds 2023 op de markt. De compacte SUV is leverbaar met diverse geëlektrificeerde aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride-elektrisch en mild hybride. Bovendien komt hij standaard met vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Interesse in een Hyundai Kona

Hyundai Kona tweedehands auto
Hyundai Kona nieuwe auto
Hyundai Kona dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Moderne uitstraling, zowel vanbuiten als vanbinnen
  • Veel veiligheidssystemen
  • Hoge instap
  • Uitgebreide standaarduitrusting

Technische gegevens

Motorisatie

De tweede generatie van de Hyundai Kona is uitsluitend verkrijgbaar met een mild hybride, hybride of volledig elektrische aandrijflijn. Een versie met alleen een verbrandingsmotor, zoals dat bij de eerste generatie wel het geval was, vind je niet meer bij de officiële Hyundai-dealer. De Kona Mild Hybrid wordt aangedreven door een 1,0-liter driecilinder benzinemotor die hulp krijgt van een elektromotor die wordt gevoed door een 48-volt batterij. De Kona Hybrid beschikt over een 1,6-liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor die nauw met elkaar samenwerken en het systeemvermogen op 104 kW (141 pk) brengen.

De sterkste versie van de compacte SUV is de puur elektrisch aangedreven Hyundai Kona Electric. Je kunt kiezen tussen de Standard-versie met 48,4 kWh accupakket en de Long Range-versie met 65,4 kWh accupakket. De Kona Electric komt daarmee respectievelijk tot 342 kilometer en tot 490 kilometer ver op een volle accu.

Afmetingen

De tweede generatie van de Hyundai Kona is 4.350 mm lang, 1.825 mm breed en 1.570 mm hoog. De wielbasis is vrij fors met 2.660 mm. De volledig elektrische Kona is 4.355 mm lang. Daarmee is hij een fractie langer dan de Kona Mild Hybrid en Kona Hybrid. Verder zijn alle versies 1.825 mm breed. Ook de wielbasis is voor alle aandrijflijnen gelijk.

Merk en model
Productieperiode 2023-heden
Lengte, breedte, hoogte 4,35 x 1,82 x 1,57 m
Wielbasis 2,66 m
Inhoud bagageruimte 407 l
Ledig gewicht 1.320-1.410 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.875 kg
Cilinderinhoud 999-1.580 cm3
Vermogen 104 kW (141 pk)-160 kW (218 pk)
Koppel 144 Nm-255 Nm
Topsnelheid 165 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 10.9-12,0 sec
Tankinhoud/batterijcapaciteit 38-47 l / 48,8-65,4 kWh
Verbruik n.n.b
CO₂-uitstoot n.n.b.

Varianten

Behalve uit drie verschillende aandrijflijnen heb je bij de Hyundai Kona ook nog keuze uit een aantal uitvoeringen. De basisversie is de i-Motion – alleen voor de Mild Hybrid – die sowieso is voorzien van aantrekkelijke comfortvoorzieningen als airco, een start-stopsysteem, parkeersensoren voor en achter en een 12,3-inch Multimediascherm met navigatie. De Comfort-uitvoering voor de Mild Hybrid gaan een treetje hoger wat betreft uitrustingsniveau. Dit is tevens het instapniveau voor de Kona Hybrid die bovendien te bestellen is als Comfort Smart, N-Line, Premium, N-Line Sky en Premium Sky. Handig om te weten: wanneer er ‘Sky’ in de naam van de uitvoering wordt vermeld, betekent dit dat de auto is uitgerust met een panoramadak.

Prijzen

Zoals gezegd is de Hyundai Kona Mild Hybrid met 1.0-benzinemotor in de i-Motion-uitvoering de basisversie. Die heeft een prijs van 29.995 euro. De Kona Hybrid in Comfort-uitvoering heeft een nieuwprijs van 33.995 euro. De prijzen van de volledig elektrische Hyundai Kona Electric zijn nog niet bekend.

Exemplaren van de Hyundai Kona op de occasionmarkt zijn uiteraard gunstiger geprijsd. De Kona ging voor het eerst in 2017 in productie en sloeg direct aan bij het grote publiek. Er is dus veel keuze als je in de markt bent voor een Kona-occasion. Aan de populariteit kleeft natuurlijk wel het nadeel dat de auto’s erg gewild zijn en daardoor ook een relatief hoge prijs hebben. Je kunt een tweedehands Kona vinden met enkel een benzinemotor, als hybride en volledig elektrisch. Een plug-in hybride Kona is nooit geproduceerd. Ben je geïnteresseerd in een volledig elektrische Kona, wees er dan op voorbereid dat de prijzen ervan relatief hoog zijn. Elektrische auto’s zijn immers populair.

Design

Buitenkant

Het design van de tweede generatie Kona is te omschrijven als futuristisch. In vergelijking met het voorgaande model is het design een stuk uitgesprokener. Op sommige vlakken komt de stijl van de Kona overeen met de al eerder uitgebrachte Ioniq 5 en 6. Denk aan pixel-achtige lichten en hoekige lijnen die worden afgewisseld met vloeiende vormen. Over de volledige breedte van de voor- en achterkant van de volledig elektrische versie loopt een strip met de dagrijverlichting. Bij de hybrideversies is de strip opgedeeld in twee lichtunits.

Binnenkant

In het interieur van de Kona is het goed toeven. Omdat de afmetingen van de tweede generatie Kona zijn gegroeid ten opzichte van de eerste generatie is er meer leefruimte. De bestuurder heeft een digitaal display van 12,3 inch voor zijn neus met daarop alle rijinformatie. Daarnaast vind je het centrale touchdisplay met alle infotainment- en navigatie-features en daaronder bevinden zich fysieke knoppen die je eenvoudig en intuïtief kunt bedienen terwijl je ogen op de weg gericht zijn.

hyundai-kona-interior

hyundai-kona-electric-world-premiere-2023-interior-02

Veiligheid

De Kona is uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai Smart Sense, een pakket met geavanceerde rijassistentiesystemen zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Blind-spot View Monitor (BVM), Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA). Ook telt de nieuwe KONA verscheidene rijcomfortfuncties: Smart Cruise Control (SCC), Navigation based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA) en Highway Driving Assist (HDA).

Alternatieven

Binnen het gamma van Hyundai kun je als alternatief voor de Kona terecht bij diverse modellen. Als je kijkt naar de aandrijflijnen kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Tucson. Deze is er namelijk ook als Mild Hybrid en als Hybrid. Bovendien is de auto een SUV waarbij je ook de hoge instap hebt zoals bij de Kona. Als alternatief voor de puur elektrische Kona zou je de Ioniq 5 en 6 kunnen overwegen.

De Niro van Kia is de grootste concurrent van de Kona. Ook dit model is leverbaar met keuze uit verschillende aandrijflijnen, zoals hybrid en volledig elektrisch. Verder zijn er nog de MG ZS EV, Volkswagen ID.3, Citroën ë-C4 en de Mazda CX-3. Die laatste is echter niet te krijgen met een geëlektrificeerde aandrijflijn en dus louter met benzinemotoren.

FAQ

Wat kost de Hyundai Kona?
De Hyundai Kona (2023) is er vanaf een kleine 30.000 euro. Voor dat geld rij je weg in de instapuitvoering i-Motion van de Mild Hybrid-versie.
Bestaat er een Kona PHEV?
Nee, helaas. Hyundai heeft geen plug-in hybride Kona op de markt gebracht.
Hoe snel laadt de elektrische Kona?
De Kona Electric beschikt over snellaadtechnologie waarmee je de auto binnen 40 minuten van 10 naar 80% kunt laden.