Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
JeepCherokee.jpg

Jeep Cherokee (KL)

1 / 5
JeepCherokee.jpg
150408_Jeep_Cherokee_Marrakesh-Challenge_12.jpg
160224_Jeep_Cherokee_Overland_03.jpg
180906_Jeep_New_Cherokee-Overland_38.jpg
Cherokee_75th_Anniversary_1_.jpg

Sterke punten

  • Terreincapaciteiten
  • Knappere facelift
  • Complete uitrusting

Zwakke punten

  • Hoog gewicht
  • Hoge belastingen
  • Ergonomische missers

Jeep Cherokee Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Jeep Cherokee, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Het eerste kind na het huwelijk

De Jeep Cherokee van 2014 was de eerste vrucht van het huwelijk tussen Fiat en Chrysler, waarbij Jeep het design voorzag, en Fiat de technische basis. Het is een middelgrote SUV, van het formaat Toyota RAV4 en Honda CR-V, die zich onderscheidde met zijn terreincapaciteiten, zoals het hoort bij een Jeep. In 2018 kreeg het model een facelift met nieuwe motoren en een nieuwe look. Intussen is de Jeep Cherokee echter niet meer beschikbaar in België.

Interesse in een Jeep Cherokee (KL)

Jeep Cherokee (KL) tweedehands auto
Jeep Cherokee (KL) dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • In de basis was de Jeep Cherokee een voorwielaandrijver, maar vierwielaandrijving was optioneel te bestellen, waarmee de Cherokee ook een flink stukje kon off-roaden dankzij de Select Terrain-knop.

  • Toen het model uitkwam in 2014, oogstte het heel wat kritiek met zijn vreemde snoet met gesplitste koplampen. Een euvel dat Jeep in 2018 rechtzette met een facelift waarbij de Cherokee meer op de Compass ging lijken.

  • Er waren diverse uitvoeringen te krijgen voor de Jeep Cherokee, van de basisversie Sport tot de ruige Trailhawk, maar de uitrusting was altijd vrij compleet, vooral qua rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen.

  • Aan boord is het dashboard duidelijk niet meer van de nieuwste generatie, maar je zit comfortabel en hoog en ook het ruimteaanbod is knap. Met de facelift werd ook de koffer groter, wat samen met de neerklapbare passagierszetel heel wat laadruimte vrijmaakt.

Alle belangrijke gegevens over de Jeep Cherokee

Motoren

Bij zijn lancering was de Jeep Cherokee beschikbaar met een 3,2 liter-V6 benzinemotor van 272 pk en een 2 liter-dieselmotor van Fiat, met 140 of 170 pk. Een manuele zesbak was standaard op de dieselmotoren, een toen nieuwe 9-trapsautomaat van ZF was optioneel op de krachtigere dieselmotor en de V6-benzinemotor. Vierwielaandrijving was optioneel op de instapmotor, de krachtigere diesel en de benzinemotor hadden het standaard.

Met de facelift in 2018 werd ook met motorengamma aangepakt: de V6 op benzine mocht zijn biezen pakken en werd vervangen door een 2 liter-turbobenzine van 272 pk uit de Alfa Romeo Giulia en Stelvio. Hetzelfde geldt voor de dieselmotoren: de 2-liter werd vervangen door een 2.2 MultiJet van 150 of 195 pk. Die waren gehomologeerd voor de Euro 6d Temp-norm, maar brachten wel een wat hogere belastingdruk met zich mee, vooral in Wallonië en Brussel. Ook hier was de automaat voorbehouden aan de krachtigere motoren, vierwielaandrijving was optioneel.

Afmetingen

De Jeep Cherokee was 4,62 meter lang, 1,86 meter breed en 1,68 meter lang. Met de facelift groeide het koffervolume met 70 liter naar 570 tot 1.267 liter dankzij de verschuifbare achterbank, waarbij de voorste passagierszetel nog naar voor kan klappen om langere spullen te kunnen vervoeren. Wat in het nadeel speelt van de Cherokee, is wel zijn gewicht: 1,8 tot 1,9 ton voor de dieselmotoren is vrij heftig in deze klasse. Waarmee de Cherokee wel indruk maakt, is zijn trekvermogen: 1,8 tot 2,4 ton, afhankelijk van de motorisatie.

Uitvoeringen

De Jeep Cherokee was in België beschikbaar in vijf uitrustingsniveaus: Sport, Longitude, Limited, Overland en de Trailhawk, die de uitrusting aan boord kreeg van de Limited, maar beter voorzien was op off-roaden dankzij een vergrendelbaar achterdifferentieel en meer koetswerkbescherming. Het goede nieuws is dat de uitrusting van de Cherokee al vrij compleet was vanaf de basisversie, zeker qua veiligheidssystemen. Je kreeg ook 17-duims lichtmetalen velgen, LED-mistlampen en een 7-duims infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De instapprijs van de Jeep Cherokee van na de facelift was in België 34.900 euro, waarvoor je een 2.2 MJet-dieselmotor van 150 pk kreeg met een manuele zesbak en voorwielaandrijving in de Sport-uitvoering. De 2.2 diesel met 195 pk en een automaat als Longitude kostte minstens 40.500 euro. Het model werd echter in 2021 uit het Belgische gamma gehaald en is dus niet meer nieuw te bestellen.

Tweedehands is de Jeep Cherokee al te vinden vanaf 12.300 euro, al gaat het hier om wagens met een zeer hoge kilometerstand. Pas vanaf zo’n 15.500 euro begint het meer interessante aanbod. Vanaf 27.000 euro heb je een exemplaar van na de facelift, die dankzij zijn nieuwere dieselmotor langer binnen de LEZ zal mogen rijden. Benzineversies zijn amper tot niet te vinden in ons land.

Design-highlights en interieur

De Jeep Cherokee bleef niet zonder kritiek bij zijn lancering: het ging niet enkel om een Jeep met voorwielaandrijving, hij zag er ook nog eens een pak braver en generischer uit dan wat men van het merk gewend was. Op de typische grille na waren er niet veel gelijkenissen met de rest van het gamma - de kleinere Compass was immers nog niet uit - en de gesplitste koplampen waren ook niet ieders meug. In 2018 zette Jeep die situatie recht door de lichtblokken van de Cherokee weer een te maken met een ontwerp dat nauwer aansloot bij die Compass.

Ruim en comfortabel

Aan boord heeft de Jeep Cherokee nog een eerder klassiek dashboard, met analoge tellers, een middelgroot UConnect-infotainmentsysteem dat geflankeerd wordt door luchtroosters en veel knopjes en afgeronde vormen. De dikke middentunnel beperkt de ruimte voor je knieën een beetje, maar verder zit je zowel voor- als achteraan comfortabel op vrij zachte zetels. De facelift bracht geen revoluties mee qua interieur, al kreeg het infotainmentsysteem wel een update en was er nu een verschuifbare achterbank op de hogere uitrustingsniveaus die tot 70 liter extra kofferruimte vrijmaakte. Er waren diverse aankledingsopties te bestellen, maar het gros van de in België geleverde wagens heeft natuurlijk een grijs of zwart interieur.

Rijhulp en veiligheid

De Jeep Cherokee werd in 2019 getest door Euro NCAP en kreeg 4 van de 5 sterren mee, met een zwakke score voor voetgangersbescherming en ook geen uitblinkers in de andere categorieën. Een groot pluspunt voor het model is wel dat de veiligheidssystemen als noodremhulp met voetgangersherkenning, een dodehoekmonitor en een rijstrookassistent standaard werden meegeleverd. Een uitgebreide parkeerhulp en adaptive cruise control waren optioneel.

Alternatieven

De Jeep Cherokee lijkt kleiner dan hij in werkelijkheid is, wat onder meer te wijten is aan zijn gelijkenissen met de kleinere Compass. Toch was het een rivaal voor onder meer de Toyota RAV4, Mazda CX-5, Honda CR-V, Subaru Outback, Land Rover Discovery Sport, Ford Kuga en in mindere mate de Audi Q5, Mercedes GLC en BMW X3.

FAQ

Wat is het verschil tussen de Jeep Cherokee en de Jeep Grand Cherokee?
De Jeep Cherokee is het kleinere model dat op een Fiat-platform staat, met voorwielaandrijving en viercilindermotoren. De Jeep Grand Cherokee is een stuk groter, volledig Amerikaans en werd onlangs vernieuwd, met onder meer plug-in hybride aandrijflijnen.
Is de Jeep Cherokee nog te koop?
De Jeep Cherokee is wel nog in productie, maar wordt niet meer verkocht in België. De alternatieven zijn de kleinere Renegade of Compass, of meteen de grote Grand Cherokee. Al deze modellen worden met plug-in hybride aandrijflijnen aangeboden, wat niet mogelijk was op de Cherokee.
Hoeveel kost de Jeep Cherokee?
De Jeep Cherokee is niet meer nieuw te koop in België. Tweedehands is de Jeep Cherokee al te vinden vanaf 12.300 euro, al gaat het hier om wagens met een zeer hoge kilometerstand. Pas vanaf zo’n 15.500 euro begint het meer interessante aanbod. Vanaf 27.000 euro heb je een exemplaar van na de facelift.

Beoordelingen voor Jeep Cherokee

22 Beoordelingen

4,6