Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lamborghini_aventador_lp_780-4_ultimae.jpeg

Lamborghini Aventador

1 / 6
lamborghini_aventador_lp_780-4_ultimae.jpeg
lamborghini_aventador_lp_700-4.jpeg
lamborghini_aventador_lp_700-4_2.jpg
lamborghini_aventador_lp_700-4_3.jpeg
lamborghini_aventador_lp_700-4_4.jpeg
lamborghini_aventador_lp_700-4_roadster.jpeg

Sterke punten

  • Relatief laag gewicht
  • Heerlijk brute looks
  • Fenomenale V12

Zwakke punten

  • Schokkerige versnellingsbak
  • Doseerbaarheid remmen
  • Quasi geen zicht rondom

Lamborghini Aventador Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Lamborghini Aventador, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:2.8 - 3s
Maximumsnelheid:350 - 350 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):370 - 394 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):16 - 16.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4780 x 2030 x 1136 mm
Portieren:2
Kofferruimte:140 - 0 liter
Aanhangergewicht:375 - 500 kg

Het verkoopssucces van de jaren ‘10

Na de Murcielago moest de Aventador de rol van de grootste Italiaanse stier gaan vervullen. Met een forse V12 onder de achterklep kwijtte hij zich schitterend van die rol.

Interesse in een Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador tweedehands auto
Lamborghini Aventador nieuwe auto
Lamborghini Aventador dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Vergeet de V10 uit de Gallardo en de Huracan, de V12 van de Aventador was het neusje van de zalm. Gedurende zijn hele carrière bouwde Lamborghini een aantal potente varianten op basis van deze motor, de ene nog extremer dan de andere.

  • De Lamborghini Aventador was een mastodont van wel 4,8 meter lang. De ingenieurs slaagden erin het gewicht op 1.575 kilogram te houden, ondanks de zware V12 en allerlei veiligheidsvoorzieningen. Zo was het chassis van koolstofverzel vervaardigd.

  • Voor de looks tekende Filippo Perini, de man die ook de Alfa Romeo 156 tekende, maar nadien ook de Lamborghini Murcielago voor zijn rekening nam. We kunnen niet genoeg onderstrepen welke knappe lijnen de man op papier kon zetten. Het ontwerp van de Aventador S was van de hand van Mitja Borkert, die ook vandaag nog de Lamborghinis neerpent.

Alle belangrijke gegevens over de Lamborghini Aventador

Motoren

Er zijn doorheen de elfjarige carrière van de Aventador een hele reeks versies geweest van de V12. Telkens was hij voorzien van vierwielaandrijving, dat moest ook wel, als je weet dat het minimale vermogen in 2011 700 pk bedroeg. In 2015 werd het vermogen voor de SuperVeloce opgekrikt naar 750 pk, waarmee hij in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u vloog. De topsnelheid zou ‘in de buurt van 350 km/u’ moeten liggen. In 2016 bouwde Lamborghini ook een versie met 740 pk voor de Aventador S. In 2018 volgde dan een 770 pk sterke Aventador SVJ LP en als ultieme Aventador werd in 2021 een Aventador LP 780-4 Ultimae gelanceerd in een gelimiteerde oplage van 600 stuks. Toen in 2021 het schip waarop alle 15 laatste exemplaren stonden in brand vloog en zonk voor de kust van de Azoren, zag Lamborghini zich genoodzaakt om de productie nog even te hernemen, om de exclusieve klandizie niet teleur te stellen.

Afmetingen

Met een lengte van 4,8 meter mag de Lamborghini Aventador dan wel niet zo lang lijken, de hoogte van slechts 1,14 meter doet je anders denken. Tegelijk was de Aventador 2 meter en 3 centimeter breed. En toch biedt zo’n Aventador slechts plaats aan twee personen en een kleine rugzak handbagage. Je moet er iets voor over hebben om de fenomenale V12 op je rug te mogen torsen.

Uitvoeringen

Je kan de speciale versies van de Aventador niet op één hand bijhouden. De normale Aventador was er als LP 700-4, SuperVeloce LP750-4, Aventador S LP740-4, SVJ LP770-4 en uiteindelijk ook als LP 780-4 Ultimae. Behalve van de laatste was er ook van elke versie een Roadster-variant.

Om de verkoop van de Aventador op kruissnelheid te houden lanceerde Lamborghini nu en dan een speciale versie. Zo was er de Aventador J, kreeg hij in 2012 ook een Dreamliner Edition. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Lamborghini was er in 2013 een Aventador 720-4 50e Anniversario en was er ook een Pirelli Edition in 2014. Als eerbetoon aan de Miura kreeg de Aventador in 2016 een ‘Miura Homage’-versie in groenzwarte kleurenstelling, en uiteindelijk volgden nog een SVJ 63 - refererend naar het geboortejaar van het Italiaanse sportwagenmerk - en SVJ Roadster Xago Edition.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Als je het moet vragen, kan je het niet betalen. Dat geldt ook voor de Lamborghini Aventador. Nieuwprijzen tussen de 300.000 en 500.000 euro circuleren, om nog maar te zwijgen van de exclusiviteit van zo’n Ultimae.

Tweedehands vind je ze ook aan 350.000 euro, voor een exemplaar van 7 jaar oud, met 12.000 kilometer op de teller. En als je geluk hebt, kan je nog net zo’n Ultimae op de kop tikken met slechts 605 km op de teller, al kijk je best even of je nog 880.000 euro op je bankrekening hebt staan.

Design-highlights en interieur

Bruut, dat is wat je kan zeggen van de looks op deze Aventador. Al blijft het beschaafd, want de harde lijnen van een Countach vallen tegenwoordig niet meer in de smaak. De Aventador spreekt met zijn scherpe lijnen wel meer aan dan zijn voorganger, de Murcielago met zijn massieve vlakken deed. De Aventador heeft recht op naar boven scharnierende deuren die meer show geven dan ze praktisch zijn en de brede rug voorziet in een gegolfd doorkijkraam om de V12 te laten zien aan al wie dat wil.

Praktisch is zo’n Aventador niet, maar we veronderstellen dat wie zulk een wagen koopt wel genoeg geld heeft om een aantal andere wagens te kopen die daar wel voor kunnen dienen. Geen zicht achteruit, vooruit is dus de enige richting die je uit wil.

Rijhulp en veiligheid

Te exclusief om tegen de muur te gooien, dat was het verdict voor de Aventador. Dus geen sterren voor deze stier, al was hij wel voorzien van koolstofkeramische remmen en kreeg hij de nodige airbags en rijhulpmiddelen. Parkeerhulp zou je krijgen van een van de loopjongens die altijd wel rond de wagen lopen, is ons verteld.

Alternatieven

Onder de rivalen van de Aventador vinden we alleen maar exoten. Zo is er de Porsche 911 Turbo S, De Ferrari 812 Superfast, De McLaren 765 LT en de Ford GT, afhankelijk van de versie die je bekijkt. Ook dat andere Italiaanse merk, Pagani, kan je als concurrent bekijken met de Huayra.

FAQ

Hoeveel kost een Lamborghini Aventador?
Een tweedehands Aventador begint meesta rond de 350.000 euro, met uitschieters tot 850.000 euro voor de laatste modellen. En die prijzen zullen alleen maar stijgen.
Hoeveel pk heeft een Aventador?
Bij de lancering was de V12 in de Lamborghini Aventador goed voor 700 pk. Door de jaren heen gooide Lamborghini er telkens wat vermogen bij, om bij de Ultimae te eindigen op 780 pk.
Is er ook een tweewielaangedreven Aventador?
Nee, vanwege het vermogen - waarbij de verhouding vermogen/gewicht zelfs tot 1:2 ging was vierwielaandrijving eerder een noodzaak dan een gimmick als het op veiligheid aan kwam.

Beoordelingen voor Lamborghini Aventador

1 Beoordelingen

5,0