Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mercedes-Benz-GLC-Front

Mercedes GLC

1 / 3
Mercedes-Benz-GLC-Front
Mercedes-Benz-GLC-Side
Mercedes-Benz-GLC-Back

Sterke punten

  • Veelzijdige SUV
  • Veilige familieauto
  • Breed motorengamma

Zwakke punten

  • Stevig prijskaartje
  • Minder bagageruimte in PHEV-versies
  • Tweede generatie enkel met viercilinders leverbaar

Mercedes-Benz GLC (alle) Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Mercedes-Benz GLC (alle), inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mercedes-Benz GLC: de populairste Mercedes-Benz

De Mercedes-Benz GLC is een SUV van het Duitse merk Mercedes-Benz. Het model werd in 2015 onthuld en stond in september van dat jaar bij de dealer. Het model vervangt de GLK en kun je zien als een SUV-versie van de C-Klasse. Er is ook een coupé-versie – de GLC Coupé – en er zijn extra krachtige Mercedes-AMG-versies. Lees meer.

Interesse in een Mercedes GLC

Mercedes GLC tweedehands auto
Mercedes GLC nieuwe auto
Mercedes GLC dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Goede redenen

  • Ideaal voor iedereen die het comfort en rijgevoel van de C-Klasse op een nog hoger niveau wil ervaren
  • Uitgebreid MBUX-multimediasysteem
  • Perfect voor alle comfort-liefhebbers
  • Ruime keuze aan motoren

Technische gegevens

Motorisatie

De GLC was vanaf het allereerste begin meteen leverbaar als plug-in hybride: de GLC 350e 4MATIC. Deze vierwielaangedreven versie beschikt over een benzine- en elektromotor met een gecombineerd maximaal vermogen van 235 kW (320 pk). De GLC 250 4Matic is de basisversie, met een 2,0-liter viercilinder met een maximaal vermogen van 155 kW (211 pk) en 350 Nm. Dieselen kan met een 220d 4Matic en 250d 4Matic.

De Mercedes Benz GLC onderging in 2019 een grote facelift. In totaal kwamen er vijf nieuwe motoren die voor een frisse wind onder de motorkap zorgden – allemaal viercilinder-in-lijn-motoren, die deel uitmaken van de nieuwste generatie motoren van Mercedes-Benz. Terwijl bij de drie dieselmotoren de vermindering van CO2 voorop stond, heeft Mercedes ook de twee benzinemotoren geëlektrificeerd. De benzinemotoren worden door het extra 48 volt elektrische systeem ondersteund. Om de uitstoot van verontreinigende stoffen door dieselmotoren te verlagen, hebben de techneuten bij Mercedes-Benz de belangrijkste onderdelen voor de nabehandeling van uitlaatgassen rechtstreeks op de motor aangebracht.

Bij de introductie van de tweede generatie is er alleen keuze uit viercilinder-motoren. Deze zijn standaard voorzien van mild hybride-techniek en gekoppeld aan een 9-traps automaat. Er is keuze uit twee benzinemotoren en een diesel. De diesel-instapper is de 220 d, met 145 kW (197 pk) en 440 Nm. De GLC 200 en 300 beschikken respectievelijk over 150 kW (204 pk) en 190 kW (258 pk) en 320 en 400 Nm. Plug-in hybrides zijn er ook: de GLC 300 e (229 kW, 313 pk) en GLC 400 e (279 kW, 381 pk). Deze kunnen op papier tot 119 tot 131 kilometer volledig elektrisch afleggen

Dan zijn er nog twee Mercedes-AMG GLC versies: de 43 4Matic en 63S E Performance. Beide beschikken over een extra krachtige 2,0-liter viercilinder. De 43 4Matic beschikt daardoor over 408 pk en 500 Nm. Dankzij de toevoeging van een elektromotor beschikt de 63S E Performance over een stevige 680 pk en 1.020 Nm koppel.

Afmetingen

De tweede generatie Mercedes-Benz GLC is 4,71 lang, 1,89 meter breed en 1,64 meter hoog. De eerste generatie is een fractie korter. De wielbasis van de eerste generatie is 2.87 meter, waardoor er ook achterin veel beenruimte is. In de tweede generatie is de wielbasis gegroeid tot 2,89 meter. In de bagageruimte van de eerste generatie GLC past 550 liter aan spulletjes, maar in de PHEV-versie slechts 395 liter. Het vernieuwde model dat sinds 2022 op de markt is, biedt tot 600 liter aan ruimte achterin met de bank omhoog.

Mercedes-Benz GLC
Marktintroductie Sinds 2015
Lengte x breedte x hoogte 4,71 × 1,89 × 1,64 m
Wielbasis 2,87-2,89 m
Inhoud bagageruimte 395-1.600
Ledig gewicht 1.915 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.575 kg
Cilinderinhoud 1.995 cm³ (2e generatie)
Vermogen 144 kW (197 pk)-499 kW (680 pk)
Koppel 320 Nm-700 Nm
Topsnelheid 205-280 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 3,8-8,9 s
Tankinhoud 66 l
Verbruik 1,8-12,3 l/100 km
CO₂-uitstoot 45-280 g/km

Varianten

De Mercedes-Benz GLC is leverbaar als een traditionele SUV, maar ook als coupé. Beide varianten zijn standaard voorzien van vierwielaandrijving. In het voorjaar van 2016 breidde Mercedes-Benz het motorenaanbod uit met een AMG-motor met 367 pk en een plug-in hybride aandrijving. De lithium-ion-batterij, die ongeveer 120 kg weegt, kan voldoende energie opslaan om de hybride GLC 34 km in elektrische modus te laten rijden. De tweede generatie GLC kan dankzij een 31,2 kWh-accupakket op papier 119 tot 131 kilometer afleggen op elektrokracht.

Prijzen

De Mercedes-Benz GLC is geen koopje, dat staat vast. Zo is een gloednieuw GLC-model in standaarduitrusting pas vanaf 72.500 euro verkrijgbaar (200 4Matic). Extra opties bij het Duitse merk kunnen behoorlijk prijzig zijn en drijven de totaalprijs al snel met enkele duizenden euro's op.

Bij de occasions beginnen de goedkoopste modellen bij 20.000 euro. Hiervoor moet je wel rekening houden met een stevige kilometerstand op de teller. Bovendien zijn dit vaak dieselmodellen. Voor iets minder dan 50.000 euro zijn er echter veel jongere GLC-modellen met aanzienlijk lagere kilometerstanden te vinden.

Design

Buitenkant

De GLC heeft niet alleen onder de motorkap heel wat te bieden. Ook qua exterieur maakt het model indruk. Een opvallend SUV-design in combinatie met moderne features zorgt voor een krachtige en toch luxueuze uitstraling. Er zijn zakelijke en elegante kleuren beschikbaar. Naast verschillende tinten zilver, grijs en blauw is de GLC ook verkrijgbaar in het wit, zwart of hyacintrood.

De tweede generatie kreeg een nieuw design, maar behield zijn onmiskenbaar dynamische en krachtige look. Ook de achterkant van de compacte SUV is indrukwekkend. Mercedes integreerde hier moderne LED-achterlichten. Eenvoudig, sportief of elegant – dankzij een grote keuze aan exclusieve velgen kunnen kopers het design aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur.

Binnenkant

In het interieur van de GLC kan de bestuurder rekenen op een groot multimediadisplay en diverse touchpads op het stuurwiel en in de middenconsole. Via het touchscreen van maximaal 10,25 inch kunnen onder meer verlichting, geluid en klimaatregeling eenvoudig worden bediend. De tweede generatie is voorzien van een 12,3-inch instrumentenpaneel en 11,9-inch centraal touchscreen. De luxueuze multi-tourstoelen laten niets te wensen over op het vlak van zitcomfort. Bovendien kunnen de onderling verbonden systemen een passend licht- en geurprogramma laten afspelen, afhankelijk van de stemming. Wie het liever iets sportiever wil, kan genieten van de fijne sportstoelen als onderdeel van de AMG Line.

Veiligheid

De Mercedes-Benz GLC behaalde de hoogste score van vijf sterren in de Euro NCAP crashtest. Het voertuig is uitgerust met diverse veiligheidssystemen, zoals een actieve afstandassistent, actieve remassistent, dodehoekassistent, verkeersbordenassistent en rangeerassistent voor aanhangwagens.

Alternatieven

Concurrenten van de Mercedes-Benz GLC in de premium compacte SUV-klasse zijn onder andere: de BMW X3, Audi Q5, Lexus NX, Volvo XC60, Jaguar F-PACE, Porsche Macan, Alfa Romeo Stelvio en Range Rover Velar.

FAQ

Waar wordt de Mercedes-Benz GLC gebouwd?
De GLC wordt in de Daimler-fabrieken in Bremen, Sindelfingen, Valmet en Peking gebouwd.
Is de Mercedes-Benz GLC een populaire auto?
Jazeker! De GLC heeft zelfs de C-Klasse ingehaald als hét populairste Mercedes-Benz-model.
Hoever kan de Mercedes-Benz GLC plug-in hybride elektrisch rijden?
De eerste generatie kon maar zo’n 36 kilometer elektrisch rijden. De tweede generatie komt dankzij een groot accupakket een stuk verder: 119 tot 131 kilometer.

Meer informatie

Modelvarianten