Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
microcar_m.go_highland_x.jpg

Microcar M.Go

1 / 4
microcar_m.go_highland_x.jpg
microcar-m-go-back
microcar-m-go-front
microcar-m-go-seats

Sterke punten

  • Compact, wendbaar, gemakkelijk parkeren
  • Prettige instaphoogte, ideaal voor ouderen
  • Alternatief voor auto én brommer

Zwakke punten

  • Beperkte topsnelheid van 45 km/u
  • Minder luxe dan sommige concurrenten
  • Slechts twee zitplaatsen

Microcar M.Go Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Microcar M.Go, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 15.495,-*
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Microcar M.Go: compacte mobiliteit met stijl, sinds 2009

De Microcar M.Go is een populaire brommobiel die sinds 2009 in Nederland leverbaar is. Met zijn compacte ontwerp, ruime kofferbak en comfortabele zitpositie is de M.Go ideaal voor mensen die mobiel willen blijven, zonder auto. Beschikbaar in diverse uitvoeringen, waaronder de luxe Premium Highland. Lees meer

Interesse in een Microcar M.Go

Microcar M.Go tweedehands auto
Microcar M.Go nieuwe auto

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Geen autorijbewijs nodig: je mag ermee de weg op met een brommerrijbewijs (AM)
  • Gebruiksgemak: compacte afmetingen, gemakkelijk te parkeren en met een royale bagageruimte
  • Comfortabele zitpositie: hoge instap, goed uitzicht en voldoende binnenruimte
  • Stijlvol en veelzijdig: de Microcar M.Go is er in meerdere uitvoeringen en kleuren

Technische gegevens

Motorisatie

De Microcar M.Go heeft zijn techniek gemeen met de Ligier JS50. In 2008 fuseerden de Franse brommobielfabrikanten Microcar en Ligier. Dat heeft geresulteerd in twee merken brommobielen onder één dak, die hoogwaardige motoren in hun modellen monteren, die zowel betrouwbaar als zuinig zijn. Het zustermodel van de M.Go bij Ligier is de Ligier JS50, die vergelijkbare motoren en prestaties biedt.

De Microcar M.Go is sinds zijn introductie in 2009 aan zijn vierde generatie toe. Microcar heeft elke generatie van de M.Go aangepast aan de technologische vooruitgang en de behoeften van de bestuurder, met verbeteringen in motorprestaties en transmissietechnologie.

De oorspronkelijke M.Go wordt aangedreven door een 440 cm3 dieselmotor, gekoppeld aan een automatische transmissie. De M.Go 2 (2012) heeft verbeterde specificaties en dezelfde dieselmotor. In 2015 verschijnt de M.Go 3 op de markt, uitgerust met een nieuwe lage-emissie benzinemotor met injectie en een verbeterde automatische transmissie.

De huidige generatie van de Microcar M.Go – de M.Go4 – is er in twee motorvarianten. De eerste is de Lombardini Progress Diesel, een betrouwbare 500 cm3 tweecilinder dieselmotor met een vermogen van 6 kW (8 pk). Het gemiddelde verbruik van deze kleine dieselkrachtbron ligt op 3,6 liter per 100 km.

De tweede motorvariant is de New Generation DCI 492 Diesel. Dit is een modern alternatief, een geavanceerde motor zelfs, die met dezelfde cilinderinhoud hetzelfde vermogen maar een hoger koppel (trekkracht) van 25 Nm levert. Dit zorgt voor soepelere acceleraties en betere prestaties bij lage snelheden. Hoge snelheden zijn voor brommobielen sowieso niet aan de orde, want deze voertuigjes mogen niet sneller kunnen rijden dan 45 km/u.

Beide motoren zijn gekoppeld aan een automatische Dual Drive transmissie, die eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, ideaal voor stadsverkeer.

Dual Drive transmissie

Wat houdt Dual Drive in? Dual Drive is een volautomatische transmissie die speciaal is ontworpen voor brommobielen als de Microcar M.Go. Dit is een betrouwbaar systeem dat gericht is op optimale prestaties in stadsverkeer en ook dat maakt het rijden in de Microcar M.Go gemakkelijk voor heel jonge beginnende bestuurders en voor ouderen. De naam Dual Drive verwijst naar de mogelijkheid om uit slechts twee standen te kiezen: vooruit en achteruit, veel eenvoudiger dan een conventionele automaat. Hierdoor is het systeem bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik in stedelijk gebied. Door de efficiënte werking en soepele overgangen tussen de versnellingen draagt de Dual Drive transmissie bij aan het bescheiden verbruik van de Microcar M.Go. De Dual Drive transmissie is ontworpen op gebruiksgemak, betrouwbaarheid en relatief weinig onderhoud. En dat helpt de totale gebruikskosten laag te houden.

Brommerrijbewijs is voldoende

Je mag de Microcar M.Go al besturen als je een AM-rijbewijs bezit. Dit mag omdat de maximumsnelheid begrensd is op 45 km/u, conform de regelgeving voor brommobielen. Daardoor zijn de Microcar M.Go én alle andere brommobielen te gebruiken door jongeren vanaf 16 jaar met een brommerrijbewijs en ouderen die wél in het bezit zijn van een autorijbewijs, maar geen echte auto nodig hebben**.

Afmetingen

De Microcar M.Go combineert een compact ontwerp met maximale binnenruimte. Zijn lengte is 3,02 meter en hij is 1,50 meter breed en 1,52 meter hoog. De wielbasis van de Microcar M.Go is 1,98 meter. De draaicirkel is een verbazingwekkende 4,50 meter! Dankzij de lage laadvloer met evenzo lage tildrempel biedt de M.Go de grootste laadruimte in zijn klasse. De kofferbak heeft een inhoud van minimaal 210 liter en is uit te breiden tot 650 liter door de hoedenplank uit te nemen. Hierdoor is de brommobiel geschikt voor boodschappen, een rollator et cetera.

De belangrijkste specificaties op een rij

Microcar M.Go 4
Marktintroductie 2009
Lengte x breedte x hoogte 3,02 x 1,50 x 1,52 m
Wielbasis 1,98 m
Inhoud bagageruimte 210-650 l
Ledig gewicht 425 kg
Toelaatbaar totaalgewicht n.b.
Cilinderinhoud 500 cm3
Vermogen 6 kW (8 pk)
Koppel 25 Nm
Topsnelheid 45 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u n.v.t.
Tankinhoud 16 l
Verbruik 3,6 l/100 km
CO₂-uitstoot 95 g/km

Varianten

De Microcar M.Go is verkrijgbaar met keuze uit vier varianten, elk gericht op de specifieke behoeften van de koper. De Initial is de basisuitvoering en biedt praktische eenvoud met functies als elektrisch bedienbare zijruiten, LED-dagrijverlichting en stalen 13-inch wielen.

Een stapje hoger staat de uitvoering Dynamic. Voor meer comfort biedt deze uitvoering verstelbare stoelen, centrale deurvergrendeling en een inklapbare sleutel. De luxere Premium-variant voegt hier extra verfijning aan toe, zoals een hoedenplank, verlichte opbergvakken en premium bekleding.

De stoere uitvoering Premium Highland onderscheidt zich met zwarte accenten, een skirt-pakket langs de onderzijde van de carrosserie en extra’s als airco en een achteruitrijcamera.

Prijzen

De prijzen voor nieuwe Microcar M.Go-modellen variëren van zo’n 11.000 tot iets meer dan 20.000 euro, afhankelijk van de uitvoering. Voor occasions liggen de prijzen globaal tussen 6.000 euro en de huidige nieuwprijzen, ook weer afhankelijk van de leeftijd, de staat en de kilometerstand.

Design

Buitenkant

De Microcar M.Go valt op door zijn moderne design en strakke lijnen. De Premium Highland-uitvoering biedt extra visuele aantrekkingskracht met een zwart dak en zwarte accenten rond de bumpers en portieren. De beschikbare kleuren, waaronder Reefblue en Bronze Metallic, maken personalisatie eenvoudig en aantrekkelijk.

Binnenkant

Het interieur van de M.Go is praktisch en comfortabel. Met royale beenruimte en een hoge zitpositie biedt de brommobiel veel rijcomfort. De M.Go heeft twee zitplaatsen. Het dashboard is eenvoudig en functioneel, met goed geplaatste bedieningselementen en audiovoorbereiding voor een optionele radio met Pioneer-speakers voorin.

Veiligheid

De Microcar M.Go biedt de nodige veiligheidsvoorzieningen, waaronder schijfremmen op alle wielen, LED-dagrijverlichting en halogeenkoplampen, gordels met spanners. De verbeterde wielophanging en anti-duik voorvering (sinds de M.Go 3) zorgen voor extra stabiliteit tijdens het rijden. Hoewel de Microcar M.Go geen crashtests van de onafhankelijke veiligheidsinstantie Euro NCAP heeft ondergaan en dus ook niet kan pronken met sterren – omdat het voertuig als brommobiel is geclassificeerd en die test Euro NCAP niet – biedt hij wel voldoende bescherming, let wel: voor stedelijk gebruik.

Alternatieven

Voor wie de Microcar M.Go overweegt, zijn er ook nog andere mogelijk interessante brommobielen. We noemden de Ligier JS50 al, het zustermodel van de M.Go met een luxueuzer interieur, maar gezien de hechte band tussen beide merken zijn andere Ligiers ook een alternatief. De Aixam Minauto Access biedt vergelijkbare prestaties met een iets lager brandstofverbruik en de Chatenet CH40 staat bekend om zijn design en premium afwerking.

FAQ

Wat is de topsnelheid van de Microcar M.Go?
De topsnelheid is begrensd op 45 km/u, waardoor hij voldoet aan de regels voor brommobielen.
Welke rijbewijzen zijn nodig?
Om de M.Go te besturen, is een AM-rijbewijs al voldoende. Dat is al voor 16-jarigen te behalen. Maar een autorijbewijs mag ook.
Is de Microcar M.Go geschikt voor dagelijks gebruik?
Ja, de M.Go is ideaal voor korte ritten in stedelijk gebied. De bagageruimte en het comfortabele interieur maken dit een praktisch stadsvervoermiddel.