- Homepage
- Auto
- Mitsubishi
- Mitsubishi Carisma
Mitsubishi Carisma Een overzicht
Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Mitsubishi Carisma, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder
Interesse in een Mitsubishi Carisma
Onze expertise over jouw zoekopdracht
Test: Mitsubishi Eclipse Cross – Wachten op Carlos
Eerste contact: Mitsubishi Outlander PHEV – Aantal concurrenten? Nul
Eerste contact: Mitsubishi Outlander Facelift – Aangescherpt
Test: Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 2WD – Dat we het gezegd hadden
Test: Mitsubishi Attrage – Naar Thaise smaak
Special: Mitsubishi - Paleis 6 – Opvolger Colt in zicht
Alternatieve modellen
Toch had de eerste Carisma een paar onhandige details, bijvoorbeeld de slecht te bedienen automatische airconditioning. Deze werden vanaf 2000 in de tweede serie verholpen. Nu blinkt de wagen vooral uit door zijn eenvoudige bediening, overzichtelijkheid (door grotere achterruit) en een geactualiseerde standaarduitrusting. Bij de basisprijs inbegrepen zijn vier airbags, ABS, elektrische, verwarmbare buitenspiegels, elektrische raambediening en een zuinige automatische airconditioning.
Een van de handige oplossingen die bij de herziening van de eerste Carisma geboden werd is de multifunctionele display: deze geeft in het midden een overzicht van alle belangrijke gegevens en metingen. Om aan elke wens te kunnen beantwoorden, is de Mitsubishi Carisma verkrijgbaar in verschillende varianten: Classic, Comfort, Avance en Elegance. Alle modellen zijn desgewenst verkrijgbaar met automatische transmissie of vierwielaandrijving. Bij de motorsystemen kan men kiezen tussen de door Mitsubishi ontwikkelde GDI-motor (injectiemotor), een 1,6- en een 1,9 liter-motor met carburateur. Na de herziening blijft echter één minpunt over: de acceleratie is niet al te best. Dat merkt men vooral bij het inhalen. Datzelfde effect treedt ook op bij langere acceleratie. Het duurt relatief lang voordat de Carisma zijn topsnelheid van 200 km/h heeft bereikt. Hij is dus niet geschikt voor een sportieve rijstijl, maar deze eigenschappen hoeft een gezinsauto als de Carisma ook niet noodzakelijk te hebben.