Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-combo-e-life-front

Opel Combo Life

1 / 3
opel-combo-e-life-front
Opel Combo e-Life Kofferraum
Opel Combo e-Life Interieur

Sterke punten

  • Onklopbare binnenruimte
  • Beschikbaar met 7 plaatsen
  • Koffervolume Combo-e Life ongewijzigd

Zwakke punten

  • Alleen nog als EV te koop
  • Relatief hoog verbruik benzinemotoren
  • Beperkt elektrisch rijbereik

Opel Combo Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Combo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:11 - 18.5s
Maximumsnelheid:147 - 179 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):122 - 188 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.7 - 7.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4323 x 1684 x 1792 mm
Portieren:4 - 6
Kofferruimte:800 - 4000 liter
Aanhangergewicht:290 - 540 kg

Maximaal aantal passagiers en maximale ruimte

Nu Opel deel uitmaakt van de Frans-Italiaanse Stellantis-groep, staat de bestelbreak Combo niet meer op het platform van de Corsa of dat van de Fiat Doblo, zoals zijn voorgangers. De Opel Combo is vandaag zowat identiek aan de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter, heet voluit ‘Opel Combo Life’ en is nieuw alleen nog als elektrische versie verkrijgbaar, Combo-e Life. De bedrijfsversie heet vandaag ‘Combo Cargo’.

Interesse in een Opel Combo Life

Opel Combo Life tweedehands auto
Opel Combo Life nieuwe auto
Opel Combo Life dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Maximaal aantal passagiers en maximale ruimte

Nu Opel deel uitmaakt van de Frans-Italiaanse Stellantis-groep, staat de bestelbreak Combo niet meer op het platform van de Corsa of dat van de Fiat Doblo, zoals zijn voorgangers. De Opel Combo is vandaag zowat identiek aan de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter, heet voluit ‘Opel Combo Life’ en is nieuw alleen nog als elektrische versie verkrijgbaar, Combo-e Life. De bedrijfsversie heet vandaag ‘Combo Cargo’.

Goeie redenen

  • Met twee lengtes (4,40 meter en 4,75 meter) kun je in de Combo Life kiezen tussen zoveel mogelijk zitplaats of zoveel mogelijk kofferruimte.

  • Beide lengtes van de Opel Combo Life zijn bovendien combineerbaar met een extra zetelrij, waardoor de bestelbreak tot zeven plaatsen kan aanbieden.

  • Het koffervolume is gigantisch: 775 tot 3.500 liter in de gewone versie, 1.050 tot 4.000 liter in de lange versie van de Combo Life.

  • De reputatie van bestelbreaks als ‘veredelde bestelwagen’ is achterhaald: de Combo Life combineert een gedegen rijcomfort met een aangename afwerking.

Alle belangrijke gegevens over de Opel Combo Life

Motoren

Gedurende het grootste deel van zijn carrière was de Opel Combo Life beschikbaar met twee benzinemotoren en drie diesels. De benzinemotoren waren de 1.2 Turbo 110 en 130, op basis van een 1.2-driecilinder turbobenzine met respectievelijk 110 en 130 pk. De versie met 110 pk kreeg een manuele zesbak, die met 130 pk de EAT8-automaat.

Aan dieselkant beschikte de Combo Life over de Turbo D 75, 100 en 130, met in de basis alle drie dezelfde 1.5-viercilinder en logischerwijs met vermogens van 75, 100 en 130 pk. De twee eerste dieselmotoren kregen een manuele vijfbak, de Turbo D 130 een manuele zesbak met de EAT8-achttrapsautomaat in optie.

Sinds 2021 verkoopt Opel zijn Combo Life alleen nog als elektrische versie, de Combo-e Life. Die koppelt een elektromotor van 100 kW (136 pk) aan een lithium-ionbatterij van 50 kWh en houdt er volgens de WLTP-cyclus een relatief beperkt elektrisch rijbereik van 280 kilometer op na.

Afmetingen

De Opel Combo Life en Combo-e-Life zijn verkrijgbaar in twee versies, met verschillende wielbasis en dus ook verschillende lengte. De standaardversie heeft een wielbasis van 2,79 meter, lengte van 4,40 meter, breedte van 1,85 meter en hoogte van 1,84 meter. De lange versie (XL) verlengt de wielbasis tot 2,98 meter, de lengte tot 4,75 meter en de hoogte tot 1,88 meter. De breedte blijft identiek. De technisch verwante Citroën Berlingo, Peugeot Rifter en Toyota Proace City Verso hebben identieke afmetingen, maar zijn net als deze Combo Life iets minder lang dan hun grote concurrenten, de Renault Kangoo en Volkswagen Caddy.

Het koffervolume van de Opel Combo Life en Combo-e-Life blijft door de doordachte plaatsing van de batterij identiek. Met vijf zitplaatsen houdt de standaardversie er 597 liter op na, dat toeneemt tot 2.126 liter wanneer je de rugleuning van de achterbank en de voorste passagierszetel platlegt. De XL is op zijn beurt goed voor respectievelijk 850 liter en 2.693 liter. Daarmee doet Opel (en dus ook Citroën, Peugeot en Toyota) iets beter dan Renault en Volkswagen.

Uitvoeringen

De Opel Combo-e Life is er vandaag in drie uitvoeringen. De basisuitvoering Edition ziet het vooral functioneel, en houdt het op één zijdelingse schuifdeur. De Edition Plus voegt er een extra schuifdeur aan toe en kleedt het interieur iets comfortabeler aan, de Elegance Plus doet er op dat laatste vlak nog een klein schepje bovenop.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Opel Combo-e Life beginnen vandaag bij 39.830 euro (Edition) voor de standaardlengte en lopen daar op tot 43.860 euro (Elegance Plus). De XL is niet in de basisversie te krijgen en heeft een catalogusprijs van 42.590 euro (Edition Plus) of 45.360 euro (Elegance Plus). Opel biedt de nodige leasing- en financieringsmogelijkheden aan, zowel voor particuliere als professionele klanten.

De tweedehandsprijzen liggen door het geschrapte aanbod van verbrandingsmotoren relatief hoog, zeker omdat het gros van de Combo Life-kopers nog niet op elektrisch rijden wil of kan overschakelen. De prijzen van de Opel Combo Life op de tweedehandsmarkt beginnen vanaf 21.000 euro. Voor de XL mag je rekenen op een vanafprijs van zo’n 24.000 euro.

In Vlaanderen is de Opel Combo-e Life vrijgesteld van BIV en jaarlijkse verkeersbelasting. In Brussel en Wallonië betaal je het minimumtarief van 61,50 euro (BIV) en 92,93 euro (verkeersbelasting). Voor de Combo Life met verbrandingsmotoren moet je in Vlaanderen rekenen op minstens respectievelijk 375,90 euro BIV en 172,92 euro aan verkeersbelasting. In Brussel en Wallonië bedragen de tarieven respectievelijk minstens 61,50 euro en 219,38 euro.

Design-highlights en interieur

De Opel Combo Life bouwt voort op het design van de klassieke bestelbreak zoals je die kent bij Citroën en Peugeot, maar geeft er zijn eigen merkidentiteit aan. De Combo-e Life houdt de visuele verschillen met de gewone Combo Life tot het uiterste minimum beperkt. Binnenin pakt de Opel uit met twee grote troeven: opbergvakken en binnenruimte.

Eigen merkidentiteit

De Opel Combo Life mag dan wel zo goed als identiek zijn aan de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter, Opel past er wel zijn eigen stijlgids op toe. Vooraan krijg je dus het klassieke Opel-front, met de typische dagrijverlichting en het radiatorrooster met het kenmerkende verchroomde snorretje. Standaard staat de Opel op stalen 16-duimswielen met wieldoppen en krijgt hij één schuifdeur mee. Vanaf de versie Edition Plus komt er standaard een schuifdeur bij, de Edition Plus voegt 16-duimsvelgen toe en een achterruit die afzonderlijk van de grote achterklep opent.

Onderdelenmix

Binnenin is het dashboard een mix tussen Opel-onderdelen, zoals het stuur en de bediening voor de richtingaanwijzers en ruitenwissers, en Franse onderdelen, zoals de bediening van de versnellingsbak en klimaatregeling. Vanaf de versie Edition Plus krijg je een hoge middenconsole met groot opbergvak en ventilatiemonden voor de tweede rij, die vanaf deze versie over drie afzonderlijke zitplaatsen beschikt. De derde zitrij is alleen beschikbaar op de uitvoeringen Edition Plus en Elegance Plus.

Rijhulp en veiligheid

Bij zijn debuut in 2018 kreeg de Opel Combo Life vier sterren in de crashtests van de Euro NCAP, al testte de veiligheidsorganisatie de zowat identieke Peugeot Rifter. Ook hier waren er dus opmerkingen over de bescherming van kwetsbare weggebruikers en de veiligheidsuitrusting. Zo beschikken de drie plaatsen op de achterbank wel over Isofix-aansluitingen, maar de twee plaatsen op de derde zitrij niet over gordelverklikkers. Een snelheidsregelaar en –begrenzer, rijstrookhulp en verkeersbordherkenning behoren tot de standaarduitrusting.

Alternatieven

Als lid van de Stellantis-groep deelt Opel het ontwerp en de techniek van zijn Combo Life en Combo-e Life met stalgenoten Citroën en Peugeot. De Citroën Berlingo (en ë-Berlingo) en de Peugeot Rifter (en e-Rifter) zijn dus identiek. Als onderdeel van een samenwerking met Toyota gebruikt ook de Toyota Proace City Verso het ontwerp en de techniek van deze Opel Combo Life. Wie graag trouw blijft aan zijn merk of dealer, weet dus waar naartoe. De grote concurrenten zijn de onlangs vernieuwde Renault Kangoo, en Volkswagen Caddy en Caddy Maxi. Wie iets harder op zijn budget wil letten, kan eventueel ook tweedehands uitwijken naar de Dacia Dokker of kiezen voor een nieuwe Dacia Jogger.

FAQ

Kan ik de Opel Combo Life nog met een benzinemotor bestellen?
Nieuw is dat niet meer mogelijk. Sinds 2021 verkoopt Opel de Combo Life alleen nog als elektrisch model, de Combo-e Life. Ook Citroën doet hetzelfde met zijn Berlingo en Peugeot met zijn Rifter. Alleen de technisch identieke Toyota Proace City Verso is nog beschikbaar met een verbrandingsmotor.
Hoe groot is het koffervolume van de Opel Combo Life?
De standaardversie slikt 597 liter met twee zitrijen en de achterbank op zijn plek, en 2.126 liter als je de rugleuning van de achterbank en de voorste passagierszetel neerklapt. De XL beschikt over respectievelijk 850 liter en 2.693 liter aan koffervolume. Let wel: Opel houdt er een andere meetmethode op na dan Peugeot en Citroën. Het gaat in de praktijk dus om identieke volumes.

Beoordelingen voor Opel Combo

48 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Tips van de redaktie