Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-mokka-l-01.jpg

Opel Mokka X

Sterke punten

  • Eigenzinnige crossover
  • Veel veiligheidssystemen
  • Hogere instap

Zwakke punten

  • Minder dynamisch dan een Corsa
  • Niet elektrisch, zoals zijn opvolger
  • Traag infotainmentsysteem

Opel Mokka X Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Mokka X, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:9.7 - 12.5s
Maximumsnelheid:170 - 197 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):103 - 162 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.9 - 7.6 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4275 x 1802 x 1658 mm
Portieren:5
Kofferruimte:356 - 1372 liter
Aanhangergewicht:434

Mokka X: hippe Duitse crossover

In 2012 bracht Opel de Mokka op de markt: een compacte B-segment crossover. Bij de facelift in 2016 voegde het Duitse merk de letter X toe aan de naam – Mokka X – en in 2020, bij de introductie van een nieuwe generatie, verdween de X weer. De Mokka X was dus alleen tussen 2016 en 2020 leverbaar en heeft technisch weinig te maken met de Mokka die sinds 2020 op de markt is, maar wel met de Mokka die van 2012 tot 2016 te koop was. Lees meer

Interesse in een Opel Mokka X

Opel Mokka X tweedehands auto
Opel Mokka X dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Hoger dan een Corsa
  • Modieuze auto
  • Veelzijdige gezinsauto

Technische gegevens

Motorisatie

In het assortiment van de Mokka X vind je twee motoren, met vier verschillende vermogens. Er is keuze uit een 1,6-liter CDTI dieselmotor met 81 kW (110 pk) of 100 kW (136 pk). Voor de benzinevariant is er een 1,4-liter turbomotor met 103 kW (140 pk) of 114 kW (152 pk).

De dieselmotoren staan bekend om hun stille, krachtige en zuinige prestaties. Aan de andere kant heeft de 1,4-liter benzinemotor een aangenaam en soepel karakter. Het volledige koppel van 200 Nm is al beschikbaar vanaf 1.850 toeren per minuut. Dit zorgt vooral op de snelweg voor een prettige rijervaring.

Het gemiddelde verbruik van de benzinemotor is redelijk. Reken bij een snelheid van 115 km/u op de snelweg op een verbruik van 1 op 13,7. Maar bij hogere snelheden neemt het brandstofverbruik uiteraard flink toe. Bij lagere snelheden, zoals bijvoorbeeld 80 km/u, kun je eenvoudig 1 op 19 halen. Met een volle brandstoftank van 53 liter kun je ongeveer 725 kilometer afleggen.

Optioneel was de Mokka X leverbaar met vierwielaandrijving in combinatie met de 1,4-liter benzinemotor van 140 pk.

Afmetingen

De Opel Mokka X is een slim ontworpen crossover die perfect in het gat valt tussen compacte stadsauto's en ruimere SUV's. Met zijn lengte van 4,28 meter biedt de Mokka X een aantrekkelijk alternatief voor klanten die de sprong naar een grotere SUV nog niet willen maken, zonder in te leveren op ruimte. Het opvallende aan de Mokka X is dat het qua afmetingen vrijwel identiek is aan de Opel Corsa, maar dan met een hogere rijhoogte voor een gemakkelijke instap en een stoere uitstraling.

Een van de belangrijkste voordelen van de Mokka X is zijn forse bagageruimte. Met 356 liter biedt de Mokka X meer ruimte dan de Corsa die het moet doen met 309 liter. Als de achterbank wordt neergeklapt, wordt de veelzijdigheid van de Mokka X nog verder benadrukt, met een totaal volume van 1.263 liter. Vanwege zijn ontwerp als compacte SUV doet de Mokka X op het gebied van bagageruimte wel wat concessies in vergelijking met grotere modellen zoals de Opel Grandland X die 514 liter biedt achterin.

De volgende gegevens hebben betrekking op de Opel Mokka 1.4

Opel Mokka 1.4
Marktintroductie 2016
Lengte x breedte x hoogte 4,28 x 1,78 x 1,65 m
Wielbasis 2,55 m
Inhoud bagageruimte 356
Ledig gewicht 1.294 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.828 kg
Cilinderinhoud 1364 cm³
Vermogen 103 kW (140 pk)
Koppel 200 Nm
Topsnelheid 193 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 9,9 s
Tankinhoud 53 l
Verbruik 5,6 l/100 km
CO₂-uitstoot 138 g/km

Varianten

De Opel Mokka werd geleverd met keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus om aan de diverse behoeften en voorkeuren van klanten te voldoen. De drie uitrustingsniveaus zijn: Innovation, Selection en Edition. De Selection heeft zeer weinig spulletjes aan boord, zelfs geen airco. De Edition heeft dit wel. Het topmodel Innovation is rijk aangekleed met zaken als Opel OnStar (mobiliteitsassistent), een wifi-hotspot en het infotainmentsysteem Radio 4.0 IntelliLink met een 7-inch touchscreen, Bluetooth-connectiviteit, een USB-aansluiting en Apple CarPlay-ondersteuning.

Prijzen

De Opel Mokka X was in 2016 leverbaar vanaf 22.995 euro. De 1.4 Turbo met 103 kW (140 pk) was er vanaf 24.745 euro. Dieselen kon vanaf 30.045 euro met de 1.6 CDTI.

Opel Mokka X-occasions zijn er vanaf zo’n 11.000 euro. Je krijgt dan een vroege Selection-uitvoering met basisuitrusting. Vaak staat er zo’n 100.000 kilometer of meer op de klok. Prijzen voor modellen uit de laatste productiejaren (2019) lopen op tot 24.000 euro.

Design

Buitenkant

Het exterieurontwerp van de Opel Mokka X is eigentijds en onderscheidend, met strakke lijnen en dynamische vormen die de aandacht trekken. De auto heeft een assertieve uitstraling met een stoere voorzijde, gekenmerkt door een prominente grille en scherpe koplampen die het gezicht van de Mokka X definiëren. De gestroomlijnde carrosserie en vloeiende contouren zorgen voor een aerodynamisch profiel en dragen bij aan de sportieve uitstraling.

Opvallende details, zoals de kenmerkende Opel ‘blade’ die over de zijkanten loopt en de geaccentueerde wielkasten, voegen een vleugje dynamiek toe aan het ontwerp. De Mokka X kan worden uitgerust met verschillende stijlvolle velgopties en exterieurkleuren.

Aan de achterzijde wordt het moderne design voortgezet met gestroomlijnde achterlichten en een subtiele dakspoiler, die niet alleen bijdragen aan de esthetiek maar ook aan de aerodynamica en stabiliteit van de auto. Over het algemeen straalt het exterieurdesign van de Opel Mokka X een gevoel van moderniteit, stijl en dynamiek uit, maar zo stoer als zijn opvolger uit 2020 is hij zeker niet.

Binnenkant

Het interieur van de Opel Mokka X is ontworpen met oog voor comfort, functionaliteit en moderne stijl. De cockpit is overzichtelijk en intuïtief, met een centraal geplaatst touchscreen infotainmentsysteem dat gemakkelijk toegang biedt tot verschillende functies, zoals navigatie, audio en connectiviteitsopties. Het dashboard heeft een gestroomlijnd en eigentijds ontwerp, met geïntegreerde bedieningselementen voor de klimaatregeling en andere belangrijke functies.

De zitplaatsen bieden comfortabele ondersteuning, zelfs tijdens lange ritten, en zijn beschikbaar in hoogwaardige stoffen of optioneel in premium leder. De stoelen zijn ontworpen om een goede ergonomie te bieden en zijn verstelbaar voor een optimale rijpositie. Wat betreft ruimte biedt de Opel Mokka X voldoende hoofd- en beenruimte voor zowel bestuurder als passagiers. Op de achterbank is het wel wat krap voor lange personen.

Veiligheid

In 2012 kreeg de Mokka een maximumscore van vijf sterren bij de Euro NCAP-crashtests. Het ging hier om het pre-faceliftmodel dat over dezelfde veiligheidsnufjes beschikt als de Mokka X. Veiligheidssystemen zoals elektronische stabiliteitscontrole ESP Plus, een veiligheidsgordelwaarschuwingssysteem en cruise control met snelheidsbegrenzer, zijn standaard op de Mokka X. De Opel Mokka behaalde een score van 96 procent in de categorie voor volwassen passagiers, dankzij de effectiviteit van verschillende veiligheidsvoorzieningen. Deze omvatten airbags aan de voorzijde, zijdelingse gordijnairbags ter hoogte van het hoofd en de romp, en dubbele gordelspanners met belastingsbeperking. De voorste stoelen van de Mokka zijn voorzien van instelbare hoofdsteunen die bescherming bieden tegen een whiplash bij een aanrijding van achter. Daarnaast is de Mokka uitgerust met het Pedal Release System, waarbij bij een frontale aanrijding de rem- en koppelingspedalen wegklappen om de onderbenen van de bestuurder te beschermen.

Alternatieven

B-segment SUV’s zijn razend populair en dat waren ze ook in 2016 toen de Opel Mokka X op de markt kwam. Concurrenten voor de Opel Mokka X zijn dan ook niet dun gezaaid. Denk aan modellen zoals de Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Fiat 500X, Honda HR-V, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur en Suzuki Vitara.

FAQ

Wat kost een Opel Mokka X?
De Opel Mokka X was bij zijn introductie in 2016 leverbaar vanaf 22.995 euro. Voor een occasion Mokka X ben je zo’n 11.000 tot 24.000 euro kwijt.
Hoeveel pk heeft de Opel Mokka X?
De motoren zijn goed voor minimaal 110 en maximaal 152 pk.
Hoe veilig is de Mokka X?
Het is een zeer veilige auto, met een 5-sterren Euro NCAP-score.