Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Opel Movano AS24 5.jpg

Opel Movano

1 / 5
Opel Movano AS24 5.jpg
Opel Movano AS24 1.jpg
Opel Movano AS24 2.jpg
Opel Movano AS24 3.jpg
Opel Movano AS24 4.jpg

Sterke punten

  • Veelzijdig aanbod
  • Efficiënte motoren
  • Ook als elektrische Movano-e

Zwakke punten

  • Oudere basis dan voorheen
  • Rumoerige rijervaring
  • Weinig comfort of luxe

Opel Movano Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Movano, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Bestelwagen met bewezen techniek

Opel is al sinds 1998 aanwezig in het segment van de grote bestelwagens met de Movano. Die deelde aanvankelijk zijn techniek met de Renault master, maar na het toetreden van Opel tot de Stellantis-groep was het tijd voor verandering. Zo kwam ook de Movano op de gedeelde basis van kersverse concerngenoten Fiat, Peugeot en Citroën te staan, een platform dat stiekem al vier jaar langer meegaat dan de vorige generatie van de Opel Movano.

Interesse in een Opel Movano

Opel Movano tweedehands auto
Opel Movano nieuwe auto
Opel Movano dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Zoek je een flinke bestelwagen tegen een aanvaardbare prijs, dan moet je zeker de Opel Movano overwegen. Dankzij de samenwerking met andere merken bleven ontwikkelingskosten namelijk beperkt, en dat merk je ook in je portemonnee.

  • Toch is de Movano, net als zijn broertjes bij Fiat, Citroën en Peugeot, één van de veelzijdigste bestelwagens op de markt. Naast talrijke hoogte- en lengtematen kan je ook kiezen uit verschillende indelingen of opbouwen.

  • Het platform mag dan al dateren van 2006, dat zou je op basis van de motoren van de Movano niet zeggen. Die werd namelijk pas in 2021 gelanceerd, en mocht meegenieten van de recentste dieselmotoren van het Stellantis-concern.

  • Daarnaast kreeg de Movano meteen ook gezelschap van een elektrische variant onder de noemer Movano-e. Die biedt een rijbereik van bijna 250 kilometer.

Belangrijke gegevens

Motoren

Het platform van de huidige Opel Movano mag dan stammen uit 2006, de motoren zijn toch bij de les. Zo werden de Peugeot Boxer en Citroën Jumper getrakteerd op nieuwe techniek in 2019, en het zijn die modernere aandrijflijnen die de Movano bij zijn lancering in 2021 overnam.

Zo beschikt de reguliere versie van de Opel Movano telkens over een 2.2-liter dieselmotor. Die gaat als BlueHDI door het leven in de Franse zusterproducten, wat wijst op de toevoeging van een AdBlue-systeem om de uitstoot te drukken. Het vermogen varieert over 120 pk, 140 pk of 165 pk, en die kracht wordt telkens naar de voorwielen gestuurd.

Daarnaast biedt Opel voor het eerst ook een zuiver elektrische variant van zijn Movano aan, de Movano-e. Die beschikt over een enkele elektromotor met 122 pk voorin, die zijn stroom haalt uit een accupakket van naar keuze 37 of 70 kWh groot. Het rijbereik varieert dus significant afhankelijk van de gekozen versie, waarbij de eerste tot 116 en de tweede tot 247 kilometer op een volle lading stroom moet geraken. Opladen kan tot snelheden van 50 kW, waarmee de grootste accu aan een snellader in minder dan een uur terug 80% capaciteit bereikt.

Afmetingen

De Movano is de grootste bestelwagen van Opel, dus zijn afmetingen liegen er niet om. In zijn kleinste L1H1-vorm is de bus al 4,96 meter lang, 2,05 meter breed en 2,25 meter hoog. De grootste Movano, de L4H3, meet dan weer 6,36 meter lang en 2,76 meter hoog. De binnenruimte varieert dus evenzeer als de buitenmaten. Zo is de laadruimte van de kleinste variant 2,67 meter lang en kan je er 8 kubieke meter lading kwijt, terwijl de grootste goed is voor wel 17 kubieke meter dankzij een vloer van 4,07 meter lang. Kijken we naar het toegelaten gewicht, dan kan de reguliere Movano tot 1.868 kilogram dragen terwijl de Movano-e beperkt is tot 1.015 kilogram lading.

Varianten

De Opel Movano is beschikbaar in heel wat vormen en maten. Zo kan je kiezen uit vier lengtes (4,96 meter, 5,41 meter, 6 meter of 6,36 meter) en drie hoogtes (2,25 meter, 2,52 meter en 2,76 meter). Daarnaast kan je ook de indeling van je Movano naar wens aanpassen, waarbij er versies met dubbele cabine beschikbaar zijn maar ook exemplaren met een aangepaste opbouw achterop. Zo kan je de Movano als dieplader, takelwagen of gewoon vrachtwagen laten bouwen.

Prijzen

Ga je naar de dealer voor een nieuwe Opel Movano, dan betaal je er minstens 32.850 euro. Voor dat geld krijg je dus een L1H1-versie mee met de 2.2-liter dieselmotor met 120 pk. Moet het een elektrische Movano-e zijn, dan mag je rekenen op tenminste 57.990 euro voor een exemplaar met de kleine 37 kWh-batterij.

Zoek je tweedehands naar een Opel Movano van de huidige generatie, dan vind je nog niet zoveel exemplaren. Het model werd namelijk pas gelanceerd in 2021, waardoor het kleine aanbod nog steeds start rond de 30.000 euro. De meeste Movano’s die je tegenkomt zijn dus van de vorige generatie, en daar variëren de prijzen van zo’n 7.000 euro voor een vroeg, aftands exemplaar tot zo’n 30.000 euro voor eentje van de laatsten met een lage kilometerstand. Wil je een gebruikte Movano-e, dan kan je best lang zoeken. Die werd namelijk nog niet vaak verkocht in België, maar buiten onze landsgrenzen vind je hier en daar exemplaren vanaf zo’n 50.000 euro.

Design

Buitenzijde

De Opel Movano gaat pas mee sinds 2021, al zou je dat misschien niet zeggen. De bus deelt zijn platform namelijk met bestelwagens die dateren van 2006, al goot hij er wel zijn eigen sausje over in de vorm van een eigen neus. Verder naar achter bleef alles wel onveranderd, maar veel hoogstand verwacht men op vlak van design doorgaans toch niet van een bestelwagen. Zo werd de Movano functioneel vormgegeven en valt hij eigenlijk nog niet uit de boot ten opzichte van andere, modernere bestelwagens.

Binnenzijde

Ook binnenin staat functionaliteit centraal en is er dus weinig plaats voor vormelijk vertier. Je vindt er een rechtlijnig dashboard met onwezenlijk veel opbergvakken, dat stiekem grotendeels meegaat sinds de lancering van de zustermodellen in 2006. Een aantal elementen werd wel veranderd, maar het algehele design bleef gelijkaardig. Dat geldt ook voor de zitruimte, waar je de keuze krijgt uit twee individuele stoelen of een bestuurdersstoel met een tweezitsbank ernaast. Wat je ook kiest: reken niet op een overdaad aan comfort binnenin de Movano.

Veiligheid

De Opel Movano werd bij zijn lancering in 2021 op veiligheid getest door de Euro NCAP, en kreeg toen een bronzen waardering. Dat is aanzienlijk slechter dan het platinium dat de Fiat Ducato in 2022 nog verkreeg, maar die werd dan ook grondig geüpdatet terwijl de veiligheidsuitrusting van de Opel gelijk is aan die van de Peugeot- en Citroën-modellen uit 2015. Zo vind je wel een airbag voor de bestuurder maar is een exemplaar voor de passagier optioneel. Dat geldt ook voor zaken als een botspreventiesysteem, een rijstrookwaarschuwing en een dodehoekassistent.

Alternatieven

De meest voor de hand liggende concurrenten voor de Opel Movano zijn zijn technische broertjes, de Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Hetzelfde geldt voor de Fiat Ducato, die eveneens de basis van deze drieling gebruikt maar beschikt over iets andere techniek. Daarnaast is de Renault Master een oude rivaal, net de Ford Transit en de Iveco Daily. Mag het wat chiquer, dan kan je bij Mercedes aankloppen voor een Sprinter of bij Volkswagen voor een Crafter.

FAQ

Hoever rijdt de elektrische Opel Movano-e op een volle batterij?
Het rijbereik van de elektrische Opel Movano-e hangt af van je gekozen accucapaciteit. Is die 37 kWh, dan mag je rekenen op een actieradius van maar iets meer dan 100 kilometer. De accu van 70 kWh is dan weer goed voor net boven de 200 kilometer.
Hoeveel ton mag een Opel Movano laden?
De Opel Movano heeft een laadvermogen van hoogstens 1.868 kilogram, al varieert dit naargelang de gekozen maat. De elektrische Movano-e kan het minste gewicht dragen: die houdt het op 1.015 kilogram.

Beoordelingen voor Opel Movano

9 Beoordelingen

4,4