Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Opel Vivaro-e Cargo

Opel Vivaro

1 / 3
Opel Vivaro-e Cargo
Opel Vivaro-e eléctrico.
Opel Vivaro-e eléctrico.

Sterke punten

  • Heel wat verschillende configuraties mogelijk
  • Ook als elektrische Vivaro-e
  • Comfort van een personenwagen

Zwakke punten

  • Amper verschil met de Peugeot/Citroën/Toyota/Fiat-busjes
  • Verwarrend onderscheid met Zafira Life
  • Prijs Vivaro-e

Opel Vivaro Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Vivaro, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
Financieren vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:13.3 - 20.7s
Maximumsnelheid:138 - 177 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):152 - 247 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5.8 - 10.3 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4782 x 1904 x 1940 mm
Portieren:4
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:821 - 969 kg

Familieswitch

De Opel Vivaro heeft een familieswitch gemaakt, want waar deze bestelwagen eerst een kloon was van de Renault Trafic en Nissan NV300/Primastar, is het model sinds de overname van Opel door PSA/Stellantis nu een identiek broertje geworden van de Citroën Jumpy/Toyota ProAce/Peugeot Expert/Fiat Scudo. Het maakt het kiezen er niet gemakkelijker op, maar je weet wel waar je aan toe bent.

Interesse in een Opel Vivaro

Opel Vivaro tweedehands auto
Opel Vivaro nieuwe auto
Opel Vivaro dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Opel Vivaro is er in heel wat verschillende configuraties: gesloten bestelwagen, dubbele cabine, minibus voor personenvervoer en chassis-cabine, met nog eens drie verschillende lengtes om uit te kiezen.

  • Naast twee verschillende dieselmotoren is er ook een elektrische Vivaro-e die met twee verschillende batterijpakketten te krijgen is.

  • Aan boord van de Opel Vivaro heb je niet direct het gevoel dat je met een bestelwagen onderweg bent: je zit lager dan je zou denken, zonder aan ruimte in te boeten.

  • Gezien het hoge aantal verschillende modellen op deze basis, zal je qua onderdelen en aantal mogelijke werkplaatsen nooit iets tekort komen.

Alle belangrijke gegevens over de Opel Vivaro

Motoren

Afhankelijk van de gekozen variant, zijn er drie verschillende motorisaties mogelijk op de Opel Vivaro. Instappen doe je met een 1,5 liter-diesel van 100 pk, die steeds gekoppeld is aan een manuele versnellingsbak met zes verzetten.

Interessanter voor de grotere en zwaardere versies is de 2-liter diesel van 145 pk, die met een manuele versnellingsbak of een 8-trapsautomaat kan besteld worden.

Tenslotte is er ook een elektrische variant met de naam Vivaro-e. Die maakt gebruik van een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en kan met twee verschillende batterijpakketten besteld worden: van 50 kWh, goed voor een WLTP-rijbereik van 220 km, of van 75 kWh, waarmee je tot 317 km zou moeten kunnen rijden op een lading.

Afmetingen

De Opel Vivaro kan in drie lengtematen besteld worden: de Small van 4,60 meter, de Medium van 4,95 meter of de Large van 5,30 meter. Er is maar één hoogtemaat, die wel een beetje varieert volgens de uitvoering: tussen de 1,89 en 1,94 meter. De breedte bedraagt 2,01 meter.

Aan boord is er in de grootste variant met enkele cabine en ‘FlexCargo’-doorgeefluik een maximale laadruimte van 6,6 m³, terwijl de Vivaro een (optioneel) laadvermogen van maximaal 1.400 kilo heeft. Standaard mag je tot 1.000 kilo vervoeren.

Uitvoeringen

Op het moment van schrijven (september 2022) is er maar één versie leverbaar van de Opel Vivaro: de Edition (of e-Edition in het geval van de elektrische versie). Die heeft cruise control, halogeenkoplampen, parkeersensoren achteraan, manuele airco en stalen velgen. Zaken zoals xenonkoplampen, een infotainmentsysteem met smartphonekoppeling, zetelverwarming, een trekhaak, laadvloerbescherming, zij- en achterruiten en lichtmetalen velgen zijn wel apart bij te bestellen, of via de diverse optiepakketten.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De goedkoopste Opel Vivaro is een Small gesloten bestelwagen met 1,5 liter-dieselmotor, die te koop is vanaf 28.100 euro inclusief BTW. De 2 liter-diesel kost minstens 30.900 euro, of 32.700 euro met automaat. De elektrische Opel Vivaro-e kost 48.521 euro inclusief BTW, of 54.571 euro inclusief BTW met de batterij van 75 kWh.

Het nieuwe model Opel Vivaro is tweedehands te krijgen vanaf ongeveer 20.000 euro (inclusief BTW), aangezien het model nog niet erg lang op de markt is gaat het nog om modellen met weinig kilometers. De elektrische Vivaro-e is enkel als stockwagen te vinden en kost minstens 42.800 euro.

Design-highlights en interieur

Qua design onderscheidt de Opel Vivaro zich weinig tot niet van zijn Stellantis-tegenhangers, enkel de grille en het logo zijn anders. Het in 2016 als Peugeot, Citroën en Toyota gelanceerde model ziet er echter nog steeds fris uit, met een relatief lage bouw die hem minder utilitair doet ogen dan sommige concurrenten.

Van utilitair tot luxebusje

Binnenin varieert de sfeer erg afhankelijk van het soort model dat je kiest: de Vivaro-bestelwagens zijn eerder kaal uitgerust en hebben bijvoorbeeld zelfs geen multifunctioneel stuurwiel, terwijl de personenbusjes (als Vivaro Combi of als Zafira Life) uitgerust kunnen worden met 6 lederen luxezetels en heel wat andere comfortsnufjes. Bovendien kan je, als je niet de juiste configuratie vindt, ook eens kijken bij de andere merken die het busje aanbieden, aangezien de mogelijkheden soms verschillen per merk.

Rijhulp en veiligheid

De Opel Vivaro krijgt een zilveren medaille van de Euro NCAP voor zijn veiligheid, waarbij de veiligheidsinstantie dezelfde opmerkingen gaf als bij de Citroën Jumpy: de werking van de actieve veiligheidssystemen zou consequenter mogen zijn. De Opel Vivaro onderscheidt zich wel van zijn Stellantis-broertjes door een goed werkende verkeersbordherkenning.

Alternatieven

De Opel Vivaro heeft natuurlijk het meeste last van de interne concurrentie bij Stellantis: de Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo en Toyota ProAce bieden allemaal hetzelfde aan, al zijn er lichte verschillen qua uitrusting tussen de modellen. Daarbuiten is de Mercedes Vito een alternatief, net als de Volkswagen Transporter, Renault Trafic en Ford Transit Custom, al zijn die drie laatste modellen iets groter.

FAQ

Wat is het verschil tussen de Opel Vivaro en de Opel Zafira Life?
De Opel Vivaro is de bedrijfsversie, de Opel Zafira Life is bedoeld als personenbusje. Je kan de Vivaro ook krijgen als minibus, maar de Zafira Life heeft meer luxe aan boord.
Waarin verschilt de Opel Vivaro van de Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo en de Toyota ProAce?
Technisch gezien zijn al deze bestelwagens gelijk, het verschil zit hem in de uitrusting die je kan krijgen bij de verschillende merken.
Kan je de Opel Vivaro ook als camper bestellen?
Opel heeft de Vivaro in Duitsland wel geleverd als camper, maar in ons land is/was deze versie niet te bestellen. Je moet dus aankloppen bij ombouwers om een Opel Vivaro camper te kopen.

Beoordelingen voor Opel Vivaro

39 Beoordelingen

4,5