Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
renault-fluence-l-01.jpg

Renault Fluence

1 / 3
renault-fluence-l-01.jpg
renault-fluence-l-02.jpg
renault-fluence-l-03.jpg

Renault Fluence Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Renault Fluence, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:10.4 - 11.9s
Maximumsnelheid:185 - 190 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):114 - 155 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.4 - 6.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4618 x 1809 x 1479 mm
Portieren:4
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:425 - 487 kg

In 2010 presenteert Renault de sedan Fluence voor het eerst

Toen het Franse autoconcern Renault midden jaren '90 zijn modelpalet moderniseerde en in plaats van de cijfercodes een nieuwe naamgeving invoerde, werden in de compacte middenklasse de eerste sedans en coupés onder de naam Renault Mégane op de markt gebracht. Lees meer

Interesse in een Renault Fluence

Renault Fluence tweedehands auto
Renault Fluence dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Sindsdien groeide deze serie uit tot één van de grootste series van de fabrikant. Dit was niet in de laatste plaats te danken aan de grote verscheidenheid van de aangeboden carrosserievormen. Na de hatchback sedans en coupés volgden er gewone sedans, cabriolets, combi's en MPV's. De compacte MPV werd later door de fabrikant tot een eigen serie gemaakt: de Scénic serie. Dit om het model nog beter uit te laten komen en meer bekendheid te geven. De sedan Mégane Classic, die in 1997 geïntroduceerd was, werd echter minder succesvol. Toen in het nieuwe millennium de opvolgende generatie ontworpen werd, die gepland stond voor 2008, herinnerden de Fransen zich dat de Scénic meer bekendheid had gekregen toen hij tot een eigen serie gemaakt werd. Deze strategie moest nu ook bij de derde generatie van de Mégane sedan zijn werk doen. Deze generatie verscheen in 2010 onder de naam Renault Fluence.

Zijn afmetingen maken de Renault Fluence tot een sedan van middenklasseformaat

De Renault Fluence was gebaseerd op een platform van Nissan en Renault, die ook voor de Nissan Qashqai en modellen van Renault-dochter Samsung in Zuid-Korea gebruikt werd. Terwijl de techniek van het Franse moederconcern stamde, gingen de Zuid-Koreanen het design van hun Samsung SM3, die sinds 2002 in de collectie was opgenomen en in 2009 in een behoorlijk herziene versie op de Aziatische markten verscheen, verder ontwikkelen. Hieruit ontstond voor Europa en andere wereldmarkten de Renault Fluence. Deze had ten opzichte van het Koreaanse zustermodel enkele kleine veranderingen bij de vormgeving van de voorkant van de auto. De afmetingen van de Renault Fluence waren zichtbaar bovengemiddeld voor zijn klasse. Hij had een lengte van 4,62 meter en een breedte van 1,80 meter. Daarmee paste de sedan eerder bij de middenklasse dan bij de compacte middenklasse. Hij bood dan ook veel ruimte aan de passagiers.

De Renault Fluence wordt aangeboden als benzine- en als dieselmodel

Het vierdeurs model Renault Fluence was verkrijgbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren. De basis benzineversie van de sedan die in Turkije gebouwd werd had een cilinderinhoud van 1,6 liter en een prestatievermogen van 81 kW (110 pk). De topmotor had een cilinderinhoud van 2,0 liter en een prestatievermogen van 103 kW (140 pk). De dieselmotoren hadden een prestatievermogen van 66 kW (90 pk) c.q. 78 kW (106 pk).

Beoordelingen voor Renault Fluence

1 Beoordelingen

5,0

Meer informatie

Modellen