Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
renault-grand-modus-l-01.jpg

Renault Grand Modus

1 / 4
renault-grand-modus-l-01.jpg
renault-grand-modus-l-02.jpg
renault-grand-modus-l-03.jpg
renault-grand-modus-l-04.jpg

Renault Grand Modus Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Renault Grand Modus, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:11.2 - 15.7s
Maximumsnelheid:155 - 186 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):104 - 179 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.9 - 7.7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4034 x 1695 x 1586 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:385 - 445 kg

De Renault Grand Modus wordt in 2008 als lange versie van de mini-MPV geïntroduceerd

Sinds de marktinvoering van de Espace midden jaren '80 gold het Franse autoconcern Renault als één van de pioniers bij de bouw van voertuigen uit de MPV-klasse. Desondanks duurde het bijna tien jaar voordat de Fransen hun collectie in dit segment uitbreidden en in de jaren '90 met de Renault Scénic een compactere MPV naast de Espace in de collectie plaatsten. Lees meer

Interesse in een Renault Grand Modus

Renault Grand Modus tweedehands auto
Renault Grand Modus dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Het model was aanvankelijk een variant op de Mégane-familie, maar hieruit ontstond vervolgens een eigen serie. De fijnere differentiëring van de MPV-collectie wees erop dat de producent in dit voertuigsegement een potentieel zag dat nog verder uitgebreid kon worden. Het doel was het uitbrengen van een mini-MPV, die het gat tussen de ludospace Renault Kangoo en de traditionele economymodellen van het merk kon dichten. In 2004 werd deze op basis van de Renault Clio ontwikkelde kleine MPV dan onder de naam Renault Modus op de markt gebracht. In de eerste generatie van de Modus bleef het bij één carrosserieversie. Maar aangezien er zowel van de Scénic alsook van de Espace een lange versie met de naamstoevoeging "Grand" verkrijgbaar was, lag het echter voor de hand dat de Fransen ook het MPV-instapmodel in een verlengde variant aan zouden gaan bieden. Parallel aan de introductie van de Modus, welke net een modelonderhoud had ondergaan, presenteerden de Fransen in 2008 uiteindelijk de nieuwe carrosserievorm, die als Renault Grand Modus verkocht werd.

Meer plaats voor passagiers en bagage in de Renault Grand Modus

Voor de lange versie verlengden de ingenieurs de carrosserie van de Renault Modus met bijna 25 centimeter, waardoor de Grand Modus een totale lengte van iets meer dan vier meter kreeg. De groei in lengte was bovendien ook merkbaar aan de wielbasis: deze was met 2,57 meter bijna tien centimeter langer dan bij de standaardversie van de mini-MPV. In de hoogte van 1,59 meter en de breedte van 1,71 meter verschilden de twee Modus-varianten niet van elkaar. Vanwege zijn hoge rechthoekige vorm bleven de typische MPV-proporties ook bij de Grand Modus behouden. Het voordeel van de constructie: in de Grand Modus stond meer plaats voor de passagiers en bagage ter beschikking. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen bood de Grand Modus een laadvolume van zo'n 1450 liter. Wanneer de stoelen gewoon omhoog stonden, kon men alsnog zo'n 305 liter in de bagageruimte kwijt.

De motorversies van de Renault Grand Modus

De Renault Grand Modus was in drie benzineversies met een vermogen van 55 kW (75 pk) tot 82 kW (112 pk) verkrijgbaar. De zuinigste variant was het model met een 1,5 liter dieselmotor, waarmee de Grand Modus over een vermogen van 65 kW (88 pk) beschikte en een gecombineerd brandstofverbruik van 4,1 liter had (107 g/km CO2).

Beoordelingen voor Renault Grand Modus

3 Beoordelingen

4,0