Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
forester-e-boxer_high-187-192807.jpg

Subaru Forester

1 / 5
forester-e-boxer_high-187-192807.jpg
forester-e-boxer_high-203-193219.jpg
22FORESTER_3.jpg
22FORESTER_12.jpg
22FORESTER_15.jpg

Sterke punten

  • Comfortabel
  • Ruim interieur
  • Terreincapaciteiten

Zwakke punten

  • Rumoerige en flauwe motor
  • Hoog verbruik
  • Afwerking interieur

Subaru Forester Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Subaru Forester, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 34.990,-*
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De SUV die wél in het terrein kan

De Subaru Forester, waarvan deze vijfde generatie in 2018 op de markt kwam, is het grootste model dat het eigenzinnige Japanse merk op onze markt aanbiedt. Het is een middelgrote SUV die altijd met een boxermotor en 4x4 wordt geleverd, en ook daadwerkelijk capabel is offroad. Zijn ouderwetse aandrijflijn speelt hem echter parten, zowel op papier als in de praktijk.

Interesse in een Subaru Forester

Subaru Forester tweedehands auto
Subaru Forester nieuwe auto
Subaru Forester dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Subaru Forester kan uitpakken met een ruim interieur, zowel voor zijn passagiers als voor hun bagage. Bovendien beschikt het model over comfortabele zetels en een meegaande ophanging.

  • Subaru is een beetje het Japanse Volvo wat betreft veiligheid, met een uitgebreide veiligheidsuitrusting onder de noemer Subaru EyeSight. De Forester heeft dan ook een uitstekende Euro NCAP-score.

  • Dankzij de standaard meegeleverde 4x4 met instelbare terreinprogramma’s kan je met de Subaru Forester ook een potje offroaden.

  • Subaru rust de Forester standaard al erg compleet uit met onder meer adaptive cruise control, een infotainmentsysteem met Android Auto en Apple CarPlay, een achteruitrijcamera en meer.

Alle belangrijke gegevens over de Subaru Forester

Motoren

Het motorenaanbod van de Subaru Forester is in ons land beperkt tot één keuze: de 2.0 e-Boxer, een mild hybride viercilinder zonder turbo, met een piekvermogen van 150 pk en 194 Nm. De boxermotor wordt altijd gekoppeld aan een traploze CVT-automaat en wordt bijgestaan door een kleine elektromotor van 16,7 pk, die de benzinemotor kan bijstaan met teruggewonnen remenergie.

Ondanks deze ingreep blijft het verbruik van de Forester echter fors: 8,1 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 185 g/km volgens de WLTP-cyclus, in de praktijk zelfs nog een liter meer. Bovendien betekent het gebrek aan koppel onderin dat de Forester toeren moet maken om vlot in beweging te komen, wat nefast is voor de rust aan boord. Dan is de 2.5 Boxer van de Outback een aangenamere motor om mee te leven, al is die nog minder interessant om in te schrijven door zijn grotere cilinderinhoud.

Afmetingen

De Subaru Forester is 4,63 meter lang, 1,82 meter breed en 1,73 meter hoog. Aan boord heb je plek voor 5 personen en een koffer van 509 tot 1.779 liter, wat erg ruim is voor zijn klasse. Rijklaar weegt het model ongeveer 1,65 ton. Hij mag ook tot 1.870 kilo trekken. De brandstoftank van 48 liter is echter vrij klein, zeker met het hoge verbruik in het achterhoofd.

Uitvoeringen

Subaru doet niet aan losse opties wat de Forester betreft: je hebt 4 verschillende uitvoeringen, waarbij je nadien enkel nog kan kiezen voor een metaalkleur. Het instapmodel is de Comfort, met daarboven de Luxury, Sport en Premium.

De basisuitrusting van de Forester Comfort is echter al vrij uitgebreid: 17-duims lichtmetalen velgen, een licht- en regensensor, de volledige suite aan EyeSight-veiligheidssystemen zoals adaptive cruise control en een rijstrookassistent, een achteruitrijcamera, zetelverwarming vooraan, een infotainmentsysteem met Android Auto en Apple CarPlay en meer.

De Luxury voegt nog elektrische voorzetels toe, net als een automatisch dimmende binnenspiegel, een elektrische achterklep, navigatie, keyless entry en go, verduisterde zijruiten en meer.

De Premium krijgt ook nog een lederen bekleding, een panoramadak en een verwarmd stuurwiel en dito achterzetels, met specifieke 18-duims velgen.

De Sport onderscheidt zich vooral met zijn uiterlijk, dankzij zwarte accenten met rode toetsen, specifieke zwarte 18-duims velgen, halflederen zetels en diverse badges en oranje accenten in het interieur.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De Subaru Forester is te koop vanaf 36.795 euro in de Comfort-uitvoering, een volledig uitgeruste Forester Premium heeft een vanafprijs van 45.295 euro. De enige opties die je daar nog bovenop kan nemen is een metaalkleur (550 euro) en een lakbescherming van de dealer.

Het is duidelijk dat de Subaru Forester niet erg populair is in ons land, want van deze generatie staat er geen enkel tweedehands exemplaar te koop in België op het moment van schrijven (november 2022). Het zijn allemaal demo- of stockmodellen van dealers, die je vanaf 40.000 euro kan kopen. In Nederland zijn er wel exemplaren te vinden vanaf zo’n 35.000 euro.

Design-highlights en interieur

Deze vijfde generatie Subaru Forester bleef trouw aan het design van zijn voorganger, vooral vooraan zijn de verschillen moeilijk te spotten. Achteraan is er wel een duidelijkere evolutie te bemerken, met meer horizontaal getekende achterlichten en een meer hoekige algemene vorm. De facelift van 2021 gaf het model echter een nieuwe neus die meer aansluit bij de rest van het moderne Subaru-gamma.

Praktisch, maar niet de mooiste materialen

Aan boord heeft de Forester nog de klassieke dashboardlay-out van Subaru, met het kleinere intotainmentscherm in plaats van het grote verticale display van de nieuwere modellen. Typisch Subaru is het tweede kleine centrale display bovenaan het dashboard, dat als extra informatiebron dient, bijvoorbeeld voor de rijgegevens of de werking van de veiligheidssystemen. Alle knoppen en functies zijn op een logische manier ingedeeld en het interieur is ook vrij van storende bijgeluiden, maar de materialen zijn niet zo mooi als bij de concurrentie. Het comfort is ook van een hoog niveau, enkel de rumoerige motor kan de rust aan boord verstoren.

Rijhulp en veiligheid

Op vlak van veiligheid kan de Subaru Forester uitblinken, met een standaard geleverd EyeSight-veiligheidsarsenaal dat adaptive cruise control, een noodremhulp met uitwijkfunctie, een rijstrookassistent en een achteruitrijcamera omvat. Het levert de Forester de maximale 5 sterren op bij Euro NCAP, met zeer hoge scores voor de bescherming van zijn inzittenden.

Alternatieven

De voornaamste concurrenten voor de Subaru Forester komen uit eigen land: de Honda CR-V en Toyota RAV4, die allebei met volwaardige hybride aandrijflijnen zijn te bestellen en dus een pak zuiniger zijn. De RAV4 kan je zelfs als plug-in hybride krijgen. Verder zijn er nog de Mazda CX-5, de Kia Sportage, Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan en Nissan X-Trail. De meeste van deze modellen hebben moderne turbomotoren of zelfs plug-in hybride varianten en zijn dus een pak goedkoper qua belastingen en brandstofverbruik, maar de Forester en de X-Trail zijn de enigen die capabel zijn offroad.

FAQ

Welke motor zit in de Subaru Forester?
De Subaru Forester heeft altijd een 2.0 e-Boxer van 150 pk, een atmosferische viercilinder benzinemotor met een kleine elektromotor, gekoppeld aan een CVT-automaat en vierwielaandrijving.
Hoeveel kost de Subaru Forester?
De Subaru Forester is te koop vanaf 36.795 euro in de al vrij complete Comfort-uitvoering, een volledig uitgeruste Forester Premium heeft een vanafprijs van 45.295 euro. De enige opties die je daar nog bovenop kan nemen is een metaalkleur (550 euro) en een lakbescherming van de dealer.
Is de Subaru Forester een echte hybride?
De Subaru Forester e-Boxer is eerder een mild hybride, de elektromotor dient bijna enkel om de benzinemotor bij te staan. Je kan dus maar een heel klein beetje elektrisch rijden. Een plug-in hybride heeft Subaru niet.

Beoordelingen voor Subaru Forester

21 Beoordelingen

4,7