Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
AS24-MMP-VW-T-Cross_01.jpeg

Volkswagen T-Cross

1 / 4
AS24-MMP-VW-T-Cross_01.jpeg
AS24-MMP-VW-T-Cross_03.jpeg
AS24-MMP-VW-T-Cross_04.jpeg
AS24-MMP-VW-T-Cross_02.jpeg

Sterke punten

  • Frisse looks
  • Technologisch interieur
  • Gebaseerd op ijzersterke Polo

Zwakke punten

  • Duurder dan Polo
  • Afwerking interieur
  • Zoutloos rijgedrag

Volkswagen T-Cross Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Volkswagen T-Cross, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
Financieren vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.4 - 12.5s
Maximumsnelheid:180 - 200 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):107 - 118 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.1 - 5.2 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4108 x 1760 x 1573 mm
Portieren:5
Kofferruimte:455 - 1281 liter
Aanhangergewicht:453 - 478 kg

De meest compacte crossover van Volkswagen

Volkswagen lanceert in 2019 de T-Cross als het kleinere broertje van crossover T-Roc. Daarmee is de T-Cross de kleinste crossover van het merk Volkswagen. Zijn technische basis deelt hij met de Volkswagen Polo, visueel krijgt T-Cross zijn eigen identiteit.

Interesse in een Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross tweedehands auto
Volkswagen T-Cross nieuwe auto
Volkswagen T-Cross dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • Hoewel de kleinste crossover van de familie kan de T-Cross dankzij een schuivende achterbank en (optionele) plooibare voorste passagiersstoel uitpakken met een praktisch interieur.

  • Door de nodige kleurcombinaties oogt de T-Cross als een frivole stadswagen voor de urban jungle.

  • Hoewel SUV-looks gebruikt de T-Cross voorwielaandrijving en compact driecilinder motoren. Dat zegent de Duitser met een laag verbruik.

  • Dankzij het riante onderdelenrek van Volkswagen mag de T-Cross uitpakken met de nieuwste technologieën in het interieur en een uitgebreid gamma aan (optionele) veiligheidsnufjes.

Alle belangrijke gegevens over de Volkswagen T-Cross

Motoren

Bij zijn marktintroductie in 2019 schoof Volkswagen 3 motoren naar voren: 2 benzines en 1 diesel. De dieselversie verdween in 2020 al terug uit de line-up.

Op benzinevlak kan je de Volkswagen T-Cross krijgen met een 1-liter driecilinder of een 1.5-liter viercilinder. De 1.0 TSI driecilinder komt met een vermogen van 95 dan wel 115 pk. Na 2020 werd het vermogen van 115 pk gereduceerd naar 110 pk. De 1.5-liter TSI viercilinder levert sinds introductie 150 pk en beschikt standaard over een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Voor de krachtigste driecilinder (115 dan wel 110 pk) is die automaat een optie.

In de eerste twee bouwjaren (2019-2020) was de T-Cross beschikbaar met een 1.6-liter grote viercilinder diesel. Die was 95 pk sterk, was standaard gekoppeld aan een handbak en kon optioneel opgewaardeerd worden met een automaat.

Afmetingen

Met zijn lengte van 4.10 meter, breedte van 1.76 meter en hoogte van 1.58 meter is de T-Cross merkelijk groter dan de Volkswagen Polo waarop hij is gebaseerd. Ook staat hij net wat hoger op zijn pootjes, al groeit de T-Cross niet meteen uit tot een hoogpotige offroader.

Het koffervolume van de T-Cross geniet van de gegroeide dimensies tegenover de Polo en de schuifbare achterbank. Daardoor kan de T-Cross vlot 455 liter kwijt en groeit dat volume tot maximaal 1.281 liter met neergeklapte achterbank. Een optionele wegklapbare voorste passagiersstoel zorgt er eveneens voor dat langere voorwerpen geen probleem mogen vormen in deze T-Cross.

Uitvoeringen

Volkswagen schuift de T-Cross naar voren in twee uitvoeringen: Life en Style. De Life-basisversie krijgt meteen een digitale cockpit, automatische noodrem, 16-duims lichtmetalen velgen en een manuele airco. Versie Style vergroot de uitrusting met zaken zoals led koplampen, 17-duims velgen en zilverkleurige dakrails.

Beide versie vallen ook te verkrijgen met pakket Business. Dat uitrustingsniveau voegt zaken zoals een duozone airco, achteruitkijkcamera en een navigatiesysteem toe. Bij de T-Cross Style heet dat pakket Style Business Premium en krijg je ook zaken zoals zetelverwarming vooraan en getinte ramen.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Volkswagen T-Cross starten aan 25.275 euro (Life, 1.0 TSI) en lopen door tot 33.720 euro (Style Business Premium, 1.5 TSI DSG7).

De tweedehandsprijzen van de Volkswagen T-Cross starten aan 18.500 euro voor exemplaren uit het eerste bouwjaar (2019). Van de tijdelijk geproduceerde diesel zijn er maar een handjevol exemplaren te vinden in België met een prijs van om en bij de 20.000 euro.

Design-highlights en interieur

Onderhuids is de T-Cross een verhoogde Volkswagen Polo, visueel weet hij dat goed te verbergen. Want de T-Cross is niet simpelweg een Polo op stelten. Met een eigen identiteit aan de buitenkant en aangepast dashboard aan de binnenkant oogt de kleinste crossover van Volkswagen stoer en tegelijk frivool.

Funky kleurencombo’s

Dat stoer ook leuk kan zijn bewijst de Volkswagen T-Cross. In de basis krijgt de T-Cross sportief bumperwerk, de aankleding mag dan weer iets kleurrijk zijn. Met felle kleuren en zelfs in carrosseriekleur gespoten velgen kan je de T-Cross zo grijs of fleurig maken als je zelf maar wil.

Digitale ruimte

Binnenin neemt de T-Cross het dashboard van de Volkswagen Polo over met een eigen twist. Daardoor kan je optioneel beschikken over twee digitale schermen en een streepje kleur. Hét grote verschil met de Polo is echter de toegenomen ruimte in de T-Cross. Met dank aan een verschuifbare achterbank geef je prioriteit aan achterste passagiers of koffernoden.

Rijhulp en veiligheid

Bij zijn debuut in 2019 kreeg de Volkswagen T-Cross de maximumscore van vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests. Standaard wordt de T-Cross uitgerust met zaken zoals een noodrem en wegrijhulp. Een adaptieve cruiscontrole en parkeersensoren + parkeercamera kom je in de hogere uitvoeringen tegen.

Alternatieven

De Volkswagen T-Cross plaatst zich in het segment van de compacte crossover. Eén van de meest populaire segmenten ter wereld. Waardoor bijna elk automerk wel een alternatief heeft voor deze T-Cross. De meest populaire inzendingen zijn de Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Hyundai Kona, Nissan Juke en Seat Arona.

FAQ

Komt de Volkswagen T-Cross met vierwielaandrijving?
De T-Cross stuurt uitsluitend zijn vermogen naar de voorwielen en heeft geen 4x4-uitvoering.
Is de Volkswagen T-Cross zuinig?
Door het gebruik van kleine motoren is de T-Cross relatief zuinig. Met een normverbruik van minimaal 5.7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 131 g/km (WLTP)

Beoordelingen voor Volkswagen T-Cross

15 Beoordelingen

4,6