Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.
Om met een auto op de openbare weg te mogen rijden, moet je hem inschrijven en daarbij een belasting op inverkeerstelling of inschrijvingstaks betalen en daarnaast ook een jaarlijkse verkeersbelasting of wegentaks. En daarvoor gelden in Vlaanderen, Wallonië en Brussel natuurlijk andere regels...
Het gelijkvormigheidsattest is een onmisbaar document dat bevestigt dat je auto voldoet aan alle wettelijke vereisten. Maar wanneer heb je het nodig, welke informatie vind je erop en wat als je het kwijt bent?
Rij je met je eigen auto rond voor opdrachten die je uitvoert voor je werk? Dan is je werkgever wettelijk verplicht om je daarvoor te vergoeden, bijvoorbeeld met een belastingvrije kilometervergoeding. We bekijken de wettelijke bepalingen en beperkingen. Lees verder
Om je met een gemotoriseerd voertuig dat sneller kan dan 25 km/u op de openbare weg te begeven, heb je in ons land een nummerplaat of kentekenplaat nodig. Welke soorten er zijn, hoe je ze in handen krijgt en wat de regels zijn, bekijken we in dit artikel. Lees verder
De tijd dat de meeste mensen gewoon cash hun auto kochten, is al lang voorbij. Vandaag zijn er verschillende vormen om eigenaar of gebruiker te worden van een auto, en een aantal financieringsvormen worden omwille van verschillende redenen ook populairder. Lees verder
Of je nu op vakantie gaat, vervoer nodig hebt op zakenreis of thuis een auto wil huren: dit zijn enkele handige tips om te beste prijs te krijgen bij alle verhuurmaatschappijen! Lees verder
Naast de diverse leaseoplossingen kan het ook voordelig of gewoon handig zijn om een auto te huren in bepaalde omstandigheden. Dit zijn de voordelen van de klassieke autohuur als je tijdelijk op zoek bent naar een auto. Lees verder
Als je autoverhuur vooral bekijkt als een manier om eens op je bestemming mobiel te zijn wanneer je met het vliegtuig of de trein op reis gaat, dan heb je natuurlijk een punt. Dat doen ook professionals wanneer ze op verplaatsing zijn. Lees verder
Wil je een nieuwe auto kopen op afbetaling, dan zijn er meestal drie formules om uit te kiezen: een gewone lening, een ballonkrediet of private lease. Wat zijn de voor- en nadelen van deze formules, en welke is het beste voor jou?
Soms ben je op zoek naar net dat ietsje meer, ook wat je auto betreft. Vaak gaat het daarbij om tijdelijke behoeften waar je niet meteen rekening mee houdt wanneer je een auto koopt.
Of je nu geen auto hebt, de auto waarmee je rijdt tijdelijk niet voldoet aan je mobiliteitsbehoeften, of gewoon omdat je je tijdens een vliegvakantie op je bestemming wil kunnen verplaatsen: een huurauto kan goed van pas komen... maar dat is niet altijd even goedkoop.
Wie tot enkele jaren geleden veel kilometers moest afleggen, koos best een auto met dieselmotor. Die kostte misschien iets meer, maar was over het algemeen wel een stuk zuiniger dan de benzinemotoren uit die tijd.
Hoewel in België de rotonde een vertrouwd gezicht is, zijn er grote delen van de wereld waar er geen rotondes worden gebruikt. Hoe zat het nu ook alweer met de verkeersregels van de rotonde?
Over het ontsteken van de mistlichten bestaan er nogal wat misverstanden in België. Tijd om wat licht te schijnen op de regelgeving.
In België zijn er strikte regels rond het modificeren van je auto. Wat mag er en wat mag er niet veranderd worden aan de aandrijflijn van een auto als je nog legaal de openbare weg op wil? Je leest het hier.
Wat zijn de maximumsnelheden in België? Wist je dat er verschillen zijn in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? Je leest het hier.
Van plan om binnenkort buiten de Europese Unie te reizen en met de auto te rijden? Kijk dan zeker na of het land van bestemming het Belgische rijbewijs erkent. Is dit niet het geval, dan moet je een internationaal rijbewijs aanvragen.
Met de auto naar Duitsland? Vergeet niet dat in sommige steden een groene (of gele) milieusticker verplicht is binnen een Umweltzone! Lees hier alles over de Duitse milieusticker en waar je zo’n vignet kan aanschaffen.
Heel wat Steden en gemeenten hanteren “blauwe parkeerzones” waarbij je een parkeerschijf moet gebruiken. Hoe doe je dat precies? En mag je elke parkeerschijf zomaar gebruiken?
Wat kost het als je een overtreding begaat met de wagen in België in 2022? Je komt het hier te weten!
Wil je met een auto legaal de openbare weg op? Dan moet je aan enkele vereisten voldoen. Zo moet je onder andere in het bezit zijn van een verzekering, rijbewijs, nummerplaat én een kentekenbewijs. Maar wat is dat nu juist, zo’n kentekenbewijs?
Steeds meer mensen maken de overstap naar een elektrische auto. Helpt de Belgische overheid daarbij een handje via een interessante subsidie? Je leest het hier.
Een van de redenen om voor een elektrische auto te kiezen, zijn de kosten. Hoewel een elektrische auto wat duurder is om te kopen, zijn de brandstof- en onderhoudskosten kosten juist lager.We geven hier een overzicht van de belangrijkste kosten.
Elektrische auto’s zijn op dit moment vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Hierdoor bespaar je jaarlijks flink op de autokosten. Maar blijft dit ook zo in de toekomst? Wij zochten het voor je uit.
Plug-in hybride modellen kenden de laatste jaren een groot succes, vooral dankzij de gunstige fiscaliteit voor bedrijven. Maar hoe relevant zijn ze nog nu dat fiscaal voordeel stelselmatig daalt? En kan je met een plug-in hybride als particulier je voordeel doen?
Nog niet helemaal klaar om 100% elektrisch te gaan, maar wil je je uitstoot wel beperken? Dan is een plug-in hybride (PHEV) misschien wel iets voor jou. Maar hoe verschillen ze van ‘gewone’ hybrides en wat zijn de beste modellen die je kan kopen? Lees verder
Het aandeel van de elektrische auto in de totale autoverkoop steeg in 2023 sterk. Bijna de helft van alle nieuw ingeschreven modellen had één of andere vorm van elektrificatie, met ongeveer een kwart van de totaalverkoop die 100% elektrisch is. Lees verder