Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.
Plug-in hybride modellen kenden de laatste jaren een groot succes, vooral dankzij de gunstige fiscaliteit voor bedrijven. Maar hoe relevant zijn ze nog nu dat fiscaal voordeel stelselmatig daalt? En kan je met een plug-in hybride als particulier je voordeel doen?
Nog niet helemaal klaar om 100% elektrisch te gaan, maar wil je je uitstoot wel beperken? Dan is een plug-in hybride (PHEV) misschien wel iets voor jou. Maar hoe verschillen ze van ‘gewone’ hybrides en wat zijn de beste modellen die je kan kopen? Lees verder
Of auto's nu je passie zijn of enkel een manier om je te verplaatsen, een nieuw exemplaar kiezen is altijd wat zoeken. Steeds vaker wordt daarbij zowel voor nieuwe als voor tweedehandsmodellen gekeken naar elektrisch.
De elektrische vrachtwagen verre toekomstmuziek? Niet helemaal! Want in België zijn er al een handjevol e-vrachtwagens te koop of bestelbaar. Kijk even mee.
Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, het is een vliegende auto! Steeds meer automerken en bedrijven zetten fors in op de ontwikkeling van een vliegende auto. Waar staan we ondertussen?
Wandel je anno 2022 de dealer binnen, dan kan je er niet meer omheen: de mild hybrid. Meer zelfs, u rijdt misschien met een milde hybride zonder dat u het weet. We leggen u uit wat die technologie precies inhoudt.
Het is een verwijt dat de elektrische auto vaak krijgt: “Zo’n EV is helemaal niet beter voor het milieu dan een auto met klassieke verbrandingsmotor.” Toch zijn er vanuit de wetenschap aanwijzingen dat een elektrische auto een gunstige invloed kan hebben op het milieu.
Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig dan een auto met klassieke verbrandingsmotor. We leggen hier uit waarom dat zo is en hoe vaak je je elektrische auto dan wel naar de garage moet brengen voor een onderhoudsbeurt.
De accu is een belangrijk onderdeel van de elektrische auto. De capaciteit van het batterijpakket bepaalt namelijk voor een groot deel de actieradius van de auto. Je leest hier alles over de levensduur van een accu en de prestaties die je mag verwachten.
Om met een auto op de openbare weg te mogen rijden, moet je hem inschrijven en daarbij een belasting op inverkeerstelling of inschrijvingstaks betalen en daarnaast ook een jaarlijkse verkeersbelasting of wegentaks. En daarvoor gelden in Vlaanderen, Wallonië en Brussel natuurlijk andere regels...
Het gelijkvormigheidsattest is een onmisbaar document dat bevestigt dat je auto voldoet aan alle wettelijke vereisten. Maar wanneer heb je het nodig, welke informatie vind je erop en wat als je het kwijt bent?
Rij je met je eigen auto rond voor opdrachten die je uitvoert voor je werk? Dan is je werkgever wettelijk verplicht om je daarvoor te vergoeden, bijvoorbeeld met een belastingvrije kilometervergoeding. We bekijken de wettelijke bepalingen en beperkingen. Lees verder