De ‘jetfighter-front’, zo omschrijft Mitsubishi zelf graag de intimiderende voorkant die we eerst zagen debuteren op de Lancer, vervolgens op de Colt en nu op de Outlander. Daarnaast zijn er richtingaanwijzers in de zijspiegels opgedoken, is her en der wat chroom gebruikt en kreeg hij een zilverkleurige carrosseriebescherming onderaan.
Leuk is dat Mitsubishi van de gelegenheid gebruik gemaakt heeft om de aerodynamica van de Outlander wat te verbeteren, wat het verbruik doet dalen. Het is vooral de benzinerijder die daar in eerste instantie van zal profiteren. De oude 2.4 benzine (170 pk) is zonder boe of ba uit de catalogus gedropt. Een nieuwe, direct ingespoten 2.0 met 147 pk heeft zijn plaats ingenomen. Hij is uitsluitend met voorwielaandrijving te verkrijgen. In plaats van bijna 25.000 euro bedraagt de prijs nu net geen 24.000 euro. Bovendien is de 2.0 minder zwaar belast dan de 2.4. Daarmee zet hij ook de Citroën C-Crosser en de Peugeot 4007 – kopiëen van de Outlander – een neus, want die beginnen pas bij 30.000 euro en meer.
Er is wel een keerzijde: de 2.0 is wat astmatisch in de Outlander. Zonder turbo, en met slechts 200 Nm koppel bij 4.200 opm, heeft hij toeren nodig om op te schieten. Dit betekent veel schakelen, en dat is met de onnauwkeurig werkende vijfbak ook al geen pretje. Officieel is hij met 8 l/100 km (CO2: 189 gr/km) tevreden, maar dan moet je niet te vaak proberen de 100 te halen in de vooropgestelde 10,8 seconden.
Spinnende voorwielen
In stadsverkeer valt op dat de Outlander 2.0 een stevige scheut gas nodig heeft om van zijn plaats te bewegen, en dat je dan snel de limieten van de voorwielaandrijving bereikt.
De 2.0 benzine kies je omwille van de centen, wie opteert voor vierwielaandrijving en een turbodiesel, moet dieper in zijn zakken tasten. Mitsubishi houdt zowel de 2.0 turbodiesel als de 2.2 in het gamma. De 2.0 is 140 pk sterk en begint bij 25.990 euro, voor de 156 pk sterke 2.2 moet je rekenen op 29.990 euro.
Rijkelijk uitgerust
Het interieur is er met andere materialen en andere kleuren op vooruitgegaan, en de uitrusting is zelfs op het basismodel (Invite) bepaald rijkelijk te noemen: radio/cd-speler, aux-aansluiting, aluminium velgen, 12 Volt-stopcontacten, keyless entry, automatische airco.
Misschien niet de beste SUV op de markt, maar alleszins krijg je met de Outlander veel auto voor je centen.